ΑΘΗΝΑ
10:55
|
25.04.2024
Σε απεργία καλεί η CGT, κλιμακώνοντας τον αγώνα για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η CGT, ένα από τα κυριότερα και μεγαλύτερα γαλλικά συνδικάτα, κάλεσε σε διεπαγγελματική απεργία στη Γαλλία σήμερα Πέμπτη, με αίτημα την αύξηση των μισθών στο πλαίσιο του πληθωρισμού και την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Σύμφωνα με τη Σελίν Βερζελέτι, γραμματέα της CGT, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σχεδόν 200 απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κινητοποίηση αναμένονται στις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς η RAPT, η υπηρεσία μεταφορών της Ile-de-France, ανακοίνωσε ότι η Πέμπτη θα είναι μια μαύρη ημέρα με τίτλο: «Μηδέν μετρό, μηδέν RER», με «πολύ έντονα διαταραγμένη» κυκλοφορία.

Επτά γραμμές του μετρό θα είναι κλειστές, ενώ οι υπόλοιπες θα λειτουργούν μόνο κατά τις ώρες αιχμής. Ωστόσο, από την πλευρά των τρένων, η απεργία αναμένεται να είναι μικρότερης έκτασης, σύμφωνα με την SNCF, τη γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων.

Ο τομέας της εκπαίδευσης, αναμένεται επίσης να κινητοποιηθεί, συνεχίζοντας τον αγώνα που έχει ξεκινήσει με μια σειρά απεργιών από την αρχή της χρονιάς ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια και τους χαμηλούς μισθούς. Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν επίσης οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο, οι τιμές βασικών αγαθών στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 6,2%. Συγκεκριμένα, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 11,8%, των νωπών προϊόντων κατά 16,9% και της ενέργειας κατά 19,2%!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα