ΑΘΗΝΑ
02:01
|
08.05.2024
Αύξηση 2,9% των σχετιζόμενων με τη διακίνηση εγκλημάτων σε ένα έτος. Το ίντερνετ από τα βασικά «κανάλια» του παράνομου εμπορίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στη Γερμανία μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (BKA). Ειδικότερα, το 2021 καταγράφηκαν περίπου 56.000 εγκλήματα σχετιζόμενα με τη διακίνηση ναρκωτικών στη Γερμανία, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 2,9% σε σχέση με το 2020.

Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε μια μικρή μείωση της τάξεως του 1% στα αδικήματα (περίπου 360.000 το 2021), που σχετίζονται με την «κατοχή και απόκτηση» ναρκωτικών.

Η συντριπτική πλειονότητα των κατασχεμένων ποσοτήτων από τη γερμανική αστυνομία διακινήθηκε από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το διαδίκτυο έχει «παγιώσει» τη θέση του ως ένα ακόμα κανάλι διακίνησης των παράνομων ουσιών.

Μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της BKA, 1.826 άτομα στη Γερμανία έχασαν τη ζωή τους λόγω της τοξικοεξάρτησής τους, σηματοδοτώντας μια αύξηση 15,5% μέσα σε ένα έτος. Οι περισσότεροι θάνατοι διαπιστώθηκαν σε χρήστες ηρωίνης και ψυχοτρόπων ουσιών. Η Μαρτίνα Λινκ, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος της Γερμανίας δήλωσε σχετικά: «Η διακίνηση και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών αποτελούν τους κύριους τομείς δραστηριότητας και σημαντικές πηγές εισοδήματος για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα. Είναι μια επιχείρηση που βγάζει εκατομμύρια – σε όλους τους τύπους ναρκωτικών».

Η ίδια πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις δυνατότητές μας για την πάταξη του εν λόγω εγκλήματος και θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων ώστε να στερήσουμε από τους εγκληματίες τη πηγή των εσόδων τους», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα