ΑΘΗΝΑ
13:26
|
18.05.2024
Οι διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος τεσσάρων ανδρών ηλικίας από 35 έως 55 ανδρών καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά 1874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διώξεις κατά τεσσάρων ανδρών ηλικίας 35, 38, 50 και 55 ετών που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ασκήθηκαν σήμερα μετά από εξιχνίαση υποθέσεων από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών στις κατοικίες των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι τέσσερις κατείχαν και μοίραζαν συνολικά 1874 αρχεία πορνογραφίας με «πρωταγωνιστές» παιδιά και έφηβους.

Οι αστυνομικές έρευνες έγιναν μεταξύ 24 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν 23 σκληροί δίσκοι, μέσα αποθήκευσης (usb)  και ένας φορητός υπολογιστής.

Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του 35χρονου άνεργου και του 38χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Οι άλλε δικογραφίες έγιναν σε βάρος άλλων δύο ιδιωτικών υπαλλήλων ηλικίας 50 και 55 ετών που μένουν στον Πειραιά. Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ωστόσο κρίθηκε πως στην περίπτωσή τους  δεν συνέτρεχαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προϋποθέσεις αυτόφωρης διαδικασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα