ΑΘΗΝΑ
11:55
|
18.05.2024
Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Εμάνουελ Μακρόν και τους ομολόγους του από Σενεγάλη και Αργεντινή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία την επόμενη εβδομάδα και θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε, σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα είναι η πρώτη κατ’ ιδίαν, αφότου ο Κινέζος πρόεδρος, τον περασμένο μήνα, επισφράγισε την ιστορική τρίτη θητεία του ως ηγέτης της χώρας.

Οι δύο άνδρες είχαν την τελευταία τους συνάντηση, τον Ιανουάριο του 2021 και έχουν μιλήσει τηλεφωνικά αρκετές φορές από τότε, αλλά η πανδημία Covid-19 και η αποστροφή του Κινέζου προέδρου για τα ταξίδια στο εξωτερικό τους εμπόδισαν να συναντηθούν προσωπικά.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν ανέφερε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου ότι, εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Σι θα έχει συνάντηση και με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και με τούς προέδρους της Σενεγάλης, Μάκι Σολ της Σενεγάλης και της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεθ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της ομάδας G20, ο Κινέζος πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα