ΑΘΗΝΑ
05:53
|
26.04.2024
Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη από τη Θεσσαλονίκη (μετά το φεστιβάλ Κινηματογράφου) όλη την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικό επίτευγμα και πολιτική με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων! Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι η επιλογή του στο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη δικαιώθηκε στο ακέραιο και έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ηγεσία του υπουργείου. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό το τεράστιο εγχείρημα δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο (!) και πως τα συμπεράσματα είναι τρία:

  • Πρώτον ότι το κράτος μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για την ταχύτερη υλοποίηση δημοσίων πολιτικών.
  • Δεύτερον, ότι δεν πάμε πουθενά χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας και τρίτον ότι μπορούμε να προχωράμε σε αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο πυρήνας του κράτους για να παράγουμε καλύτερα αποτελέσματα.
  • Και τρίτον η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΦΚΑ, η οποία, είπε, επέφερε, εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Σημείωσε ότι μία στις έξι κύριες συντάξεις σήμερα εκδόθηκαν τους τελευταίους 22 μήνες και πλέον μπορούμε να εκδίδουμε κύριες συντάξεις σε διάστημα δυο μηνών. Παράλληλα χαρακτήρισε επανάσταση τον αριθμό 1555 υπογραμμίζοντας πως και αυτή η πολιτική δεν έχει κομματικό ή ιδεολογικό χρώμα.

Για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων τόνισε ότι είναι πολιτική με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα και αναρωτήθηκε πως ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι για 2-3 χρόνια μέχρι να βγει η σύνταξή τους. «Είναι πολιτική με ουσιαστικό κοινωνικό πρόσημο στήριξης των πιο αδύναμων», ανέφερε σημειώνοντας πως το 2019 η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση ήταν τραγική.

Αναφερόμενος και στο πρόβλημα του πληθωρισμού το οποίο ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ είναι εισαγόμενο και όχι εγχώριο, δήλωσε ότι το υπουργείο Εργασίας στηρίζει τους συνταξιούχους πολύ ουσιαστικά.

Και επικαλέστηκε: την αύξηση πάνω από 7% από 1.1.2023 στις συντάξεις, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ το Δεκέμβριο για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Κι ένα βίντεο από τη χθεσινή παρέμβαση από τη φεστιβαλική Θεσσαλονίκη:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα