ΑΘΗΝΑ
14:08
|
14.05.2024
Στα λευκά θα «ντυθούν» τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο Σάββατο (12/11) στα ορεινά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Αρναούτογλου προβλέπει πως στα λευκά αναμένεται να ντυθούν για πρώτη φορά φέτος «τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο».

Ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρίνισε ότι από το Σάββατο θα δούμε μια σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά, το οποίο θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Εξήγησε ότι η πορεία του συστήματος θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο Σάββατο

Το Σάββατο (12/11) αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλες ποσότητες νερού στα ανατολικά της Θεσσαλίας, ενώ και στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν πιο έντονα φαινόμενα. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα υψόμετρο, ενώ στην ορεινή Θεσσαλία και σε τμήματα της Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας ίσως υπάρξουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα 1.300 μέτρα. Τέλος, ο νομός Αττικής δεν φαίνεται να επηρεάζεται, αλλά ίσως υπάρξουν κάποιες λίγες βροχές στα βόρεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Νεκροί αστυνομικοί σε επιχείρηση απόδρασης κρατουμένου

Καζακστάν: Κάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για γυναικοκτονία

Η Καταλονία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και στον Πέδρο Σάντσεθ

Απεργία των εκπαιδευτικών για την ατομική αξιολόγηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα