ΑΘΗΝΑ
20:11
|
27.04.2024
Σε μαζικά τεστ υποβλήθηκαν 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι λόγω αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη Γκουανγκζού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι στη νότια μητρόπολη της Κίνας Γκουανγκζού διατάχθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους σήμερα για να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού και μια μεγάλη πόλη στα νοτιοδυτικά έκλεισε τα σχολεία καθώς αναφέρθηκε αύξηση των μολύνσεων.

Σε εθνικό επίπεδο, συνολικά 11.773 μολύνσεις εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 10.351 σε άτομα χωρίς συμπτώματα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Οι αριθμοί της Κίνας είναι χαμηλοί, αλλά η αύξηση την τελευταία εβδομάδα αποτελεί πρόκληση για την στρατηγική «μηδενικού COVID» της χώρας που στοχεύει στην απομόνωση κάθε μολυσμένου ατόμου.

Η καραντίνα για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Κίνα μειώθηκε σε πέντε ημέρες από επτά, στο πλαίσιο των αλλαγών των μέτρων κατά του ιού που ανακοινώθηκαν χθες. Ωστόσο, το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα δήλωσε ότι θα επιμείνει στη στρατηγική, ενώ άλλες χώρες χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς και άλλους περιορισμούς που σχετίζονται με τον ιό.

Συνολικά 3.775 μολύνσεις βρέθηκαν σήμερα στην Γκουανγκζού, μια πόλη 13 εκατομμυρίων κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων 2.996 σε ανθρώπους που δεν παρουσίασαν συμπτώματα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Εχθές Παρασκευή βρέθηκαν συνολικά 3.030 μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων 2.461 σε άτομα χωρίς συμπτώματα.

Η Γκουανγκζού, 120 χιλιόμετρα βόρεια του Χονγκ Κονγκ, έχει κλείσει τα σχολεία και τις υπηρεσίες λεωφορείων και μετρό σε μεγάλο μέρος της πόλης, καθώς αυξάνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων, ενώ οι πτήσεις από την Γκουανγκζού προς την κινεζική πρωτεύουσα, το Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις ακυρώθηκαν.

Σε εθνικό επίπεδο, οι άνθρωποι που θέλουν να εισέλθουν σε σούπερ μάρκετ, κτίρια γραφείων και άλλα δημόσια κτίρια υποχρεούνται να εμφανίζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού που πραγματοποιείται έως και μία φορά την ημέρα. Αυτό επιτρέπει στις αρχές να εντοπίζουν μολύνσεις σε άτομα χωρίς συμπτώματα.

Στα νοτιοδυτικά, η βιομηχανική πόλη Τσονγκκίν έκλεισε τα σχολεία στην περιοχή Μπέιμπεϊ, η οποία έχει 840.000 κατοίκους, στους οποίους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν μια σειρά από συγκροτήματα διαμερισμάτων στην περιοχή Γιουμπέι.

Παρά τις προσπάθειες να αμβλυνθεί η ζημιά από τα σκληρά μέτρα κατά του κορονοϊού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η επιχειρηματική και καταναλωτική δραστηριότητα αποδυναμώνεται αφού η ανάπτυξη ανέκαμψε στο 3,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα τους τρεις μήνες που έληξαν τον Σεπτέμβριο από το 2,2% του πρώτου εξαμήνου.

Οι οικονομολόγοι έχουν μειώσει την πρόβλεψή τους για την ετήσια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 3%, το οποίο θα ήταν από τα χαμηλότερα των τελευταίων δεκαετιών.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ αρνήθηκε να εισαγάγει ξένα εμβόλια και αψήφησε τα αιτήματα για δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την πηγή του ιού, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην κεντρική πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019.

Οικονομολόγοι και ειδικοί στη δημόσια υγεία λένε ότι η στρατηγική «μηδενικού COVID» μπορεί να παραμείνει σε ισχύ για ένα ακόμη έτος, ενώ εκατομμύρια ηλικιωμένοι πρέπει να εμβολιαστούν προτού το κυβερνών κόμμα μπορέσει να εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης των ελέγχων που κρατούν τους περισσότερους ξένους επισκέπτες μακριά από την Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα