ΑΘΗΝΑ
07:08
|
04.05.2024
Μαροκινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Νιγηρία-Μαρόκο (NMGP) εξυπηρετεί 13 αφρικανικές χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαροκινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Νιγηρία-Μαρόκο (NMGP) εξυπηρετεί 13 αφρικανικές χώρες, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το Middle East Monitor, τα 6.000 χιλιόμετρα του αγωγού θα διασχίζουν τις αφρικανικές χώρες κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού και θα τροφοδοτούν τις στεριανές πολιτείες του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι.

Η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Γραφείου Υδρογονανθράκων και Ορυχείων (ONHYM) του Μαρόκου Αμίνα Μπενκχάντρα έκανε αυτές τις παρατηρήσεις στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε για το έργο στη χώρα της.

Το έργο θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των χωρών, εξήγησε η Μπενκχάντρα, προσθέτοντας: «Έχει στρατηγικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις γιατί θα διευκολύνει τη μετάδοση ενέργειας σε όλες τις χώρες».

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρέσβης στο Ραμπάτ Ομάρ Φαρούκ Ντογκάν χαρακτήρισε το έργο του αγωγού φυσικού αερίου ως «πολύ σημαντικό».

Σε δήλωση που μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Ντογκάν τόνισε την «σημασία της χρηματοδότησης αυτού του έργου» και πρόσθεσε «Η ισχυρή συνεργασία σε διεθνές επίπεδο θα συμβάλει στην ολοκλήρωση του έργου.»

Εκτός από το Μαρόκο και τη Νιγηρία, ο αγωγός διέρχεται από το Τόγκο, τη Γκάνα, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα, τη Γουινέα-Μπισάου, τη Γκάμπια, τη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται τον στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα