ΑΘΗΝΑ
14:40
|
05.05.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι συζήτησαν την Παρασκευή την κατάσταση στην Παλαιστίνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι συζήτησαν την Παρασκευή την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της ηρεμίας μεταξύ των Παλαιστινίων και της ισραηλινής κατοχής, αναφέρει το Middle East Monitor.

Ο Μπάσαμ Ράντι, εκπρόσωπος του Αλ Σίσι, είπε ότι ο Μπάιντεν και ο Αλ Σίσι συζήτησαν διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε τις «ακούραστες και σημαντικές προσπάθειες» της Αιγύπτου σε αυτό το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της ειρήνευσης της κατάστασης μεταξύ της παλαιστινιακής και της ισραηλινής πλευράς, ανέφερε το Egypt Today.

Ο Αλ Σίσι επιβεβαίωσε την ακλόνητη θέση της Αιγύπτου για την επίτευξη μιας δίκαιης και συνολικής λύσης που διασφαλίζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού με βάση τα διεθνή ψηφίσματα.

Εν τω μεταξύ, ο Αλ Σίσι συζήτησε την ενίσχυση του συντονισμού και της διαβούλευσης με τις ΗΠΑ για διάφορα πολιτικά, θέματα ασφάλειας και περιφερειακά θέματα, καθώς και τη συνέχιση της προώθησης και ενίσχυσης των εταιρικών σχέσεων σε διάφορους τομείς συνεργασίας στο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Μπάιντεν εξήρε την επιτυχία των αποφασιστικών αιγυπτιακών προσπαθειών σε αυτό το θέμα και χαιρέτισε τον αγώνα του Αλ Σίσι κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, σύμφωνα με το Egypt Today.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξη της κυβέρνησής του σε αυτές τις προσπάθειες και υποστήριξε ότι η Αίγυπτος είναι βασικός εταίρος στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της διεθνικής τρομοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα