ΑΘΗΝΑ
18:47
|
07.05.2024
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο καλεί τους δυτικούς ηγέτες να μετριάσουν τη ρητορική τους σε σχέση με τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της G20.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο καλεί τους δυτικούς ηγέτες να μετριάσουν τη ρητορική τους σε σχέση με τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι στο Μπαλί, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές της.

Σύμφωνα με το Politico, Ινδονήσιοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Γουιντόντο, πιέζουν τους δυτικούς συναδέλφους να είναι πιο ευέλικτοι και να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης λιγότερο σκληρής ρητορικής σχετικά με τη Μόσχα. Αυτό γίνεται ώστε η Ρωσία, η οποία εκπροσωπείται στη σύνοδο κορυφής από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, να συμφωνήσει με το τελικό ψήφισμα της συνόδου κορυφής, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Γουιντόντο θα το θεωρούσε προσωπική του επιτυχία εάν το ψήφισμα εγκριθεί.

Το Politico σημειώνει ότι η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Βραζιλία και η Κίνα δεν θέλουν να καταδικάσουν τη Ρωσία στην τελική δήλωση.

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί στις 15-16 Νοεμβρίου. Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Ο ΟΗΕ πιέζει το Ιράν για «συγκεκριμένη» συνεργασία στο ατομικό πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Κούβας επισκέπτεται τη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα