ΑΘΗΝΑ
16:33
|
28.04.2024
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στο Ντάλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο ιστορικά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν στο έδαφος το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στο Ντάλας, δήλωσαν αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Associated Press.

«Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Ντάλας, υπάρχουν συνολικά 6 θάνατοι από το χθεσινό περιστατικό στο αεροπορικό σόου Wings over Dallas του Ντάλας», έγραψε στο Twitter ο δικαστής της κομητείας του Ντάλας, Κλέι Τζένκινς, την Κυριακή. Είπε ότι οι αρχές συνεχίζουν να εργάζονται για τον εντοπισμό των θυμάτων.

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης έτρεξαν στο σημείο της συντριβής στο αεροδρόμιο Dallas Executive, περίπου 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Πλάνα ειδήσεων από το σημείο δείχνουν συντρίμμια των αεροπλάνων σε μια περιοχή με γρασίδι εντός της περιμέτρου του αεροδρομίου. Το Dallas Fire-Rescue είπε στο The Dallas Morning News ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ ανθρώπων στο έδαφος.

Ο Άντονι Μοντόγια είδε τα δύο αεροπλάνα να συγκρούονται.

«Έμεινα σύξυλος. Ήμουν σε απόλυτο σοκ και δυσπιστία», είπε ο Μοντόγια, 27 ετών, ο οποίος παρακολουθούσε την αεροπορική επίδειξη μαζί με έναν φίλο του. «Όλοι τριγύρω είχαν λαχανιάσει. Όλοι ξέσπασαν σε κλάματα. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι».

Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν πόσα άτομα βρίσκονταν μέσα σε κάθε αεροπλάνο, αλλά ο Χανκ Κόουτς, πρόεδρος της εταιρείας που πραγματοποίησε την αεροπορική έκθεση, είπε ότι ένα από τα αεροπλάνα, ένα βομβαρδιστικό B-17 Flying Fortress, έχει συνήθως πλήρωμα τεσσάρων έως πέντε ατόμων. Το άλλο, ένα μαχητικό αεροσκάφος P-63 Kingcobra, έχει έναν μόνο πιλότο.

Στο αεροσκάφος δεν επέβαιναν πελάτες που πλήρωναν, είπε ο Κόουτς, της Commemorative Air Force, στην οποία ανήκουν επίσης τα αεροπλάνα. Τα αεροσκάφη τους πετούν από άριστα εκπαιδευμένους εθελοντές, συχνά συνταξιούχους πιλότους, είπε.

Ο δήμαρχος του Ντάλας Έρικ Τζόνσον είπε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανέλαβε τον έλεγχο του σημείου του δυστυχήματος, με την τοπική αστυνομία και την πυροσβεστική να παρέχουν υποστήριξη.

«Τα βίντεο είναι αποκαρδιωτικά», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

Τα αεροπλάνα συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν γύρω στη 1:20 μ.μ., ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας. Η σύγκρουση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής Commemorative Air Force Wings Over Dallas.

Η Βικτόρια Γίγκερ, η χήρα του διάσημου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Τσακ Γίγκερ και πιλότος η ίδια, ήταν επίσης στην επίδειξη. Δεν είδε τη σύγκρουση, αλλά είδε τα φλεγόμενα συντρίμμια.

«Ήταν κονιορτοποιημένα», είπε η Γίγκερ, 64 ετών, που ζει στο Fort Worth.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα