ΑΘΗΝΑ
10:21
|
19.04.2024
Λήγει αύριο Τρίτη (15/11) το στεγαστικό πρόγραμμα για όλες τις οικογένειες μεταναστών και προσφύγων, ανεξαρτήτως της κατάστασης της διαδικασίας αίτησης ασύλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποίηση ενάντια στις εξώσεις των προσφύγων και των μεταναστ(ρι)ών καλούν η «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις εξώσεις» και η «Room 39» σήμερα, Δευτέρα 14 Νοέμβρη, στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ο τερματισμός του στεγαστικού προγράμματος για όλες τις μεταναστευτικές οικογένειες ανεξαρτήτως της κατάστασης της διαδικασίας αίτησης ασύλου, είναι στις 15 Νοέμβρη σύμφωνα με υπουργική οδηγία προς τις οργανώσεις και τους δήμους διαχείρισης του προγράμματος, ενώ ήδη έχουν εκδιωχθεί τις τελευταίες εβδομάδες πολλές οικογένειες με προορισμό τα καμπς.

Όπως αναφέρουν οι συλλογικότητες «βρισκόμαστε στο σημείο που οι πιο ευάλωτες περιπτώσεις με σοβαρά θέματα υγείας, αναπηρίας και ψυχιατρικών επιβαρυμένων νοσημάτων, που έχουν απομείνει στα διαμερίσματα του “Εστία”, καλούνται είτε να επιστρέψουν στις χώρες τους απ’ όπου ξεριζώθηκαν, είτε να στριμωχτούν και να επιβιώσουν στα πιο άθλια καμπς της ελληνικής φιλοξενίας, είτε να βρεθούν στο δρόμο».

Οι πρακτικές μάλιστα που ακολουθούνται από τις ΜΚΟ για την έξωσή τους είναι, σύμφωνα με τις συλλογικότητες, «απειλές για αλλοίωση της απόφασης ασύλου που αναμένουν, διακοπές ρεύματος και νερού, αλλαγές κλειδαριάς, πέταγμα των προσωπικών ειδών, υπογραφή χαρτιών που δεν είναι στη γλώσσα τους, και εκφοβισμό παρουσίας της αστυνομίας με σκοπό να τρομοκρατήσουν τις μετανάστριες για να τις βγάλουν από τα σπίτια τους νωρίτερα και από τον τερματισμό του προγράμματος, που σύμφωνα με υπουργική απόφαση λήγει τέλη του 2022».

«Το κράτος από τη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση του μεταναστευτικού μας έχει δείξει τις διαθέσεις του. Αφού κατάφερε να κάνει το βίο αβίωτο τόσων ανθρώπων που μετανάστευσαν προς την Ευρώπη, σε συνέχεια των μακροχρόνιων διαδικασιών ασύλου που έπρεπε να αναμένουν έγκλειστοι σε καμπς και κέντρα κράτησης, τώρα σε συνεργασία με τις ΜΚΟ τους βγάζει από τα σπίτια τους σε μια ξεκάθαρη πολιτική εξόντωσης», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

«Ο δρόμος πλέον της ελληνικής φιλοξενίας είναι ο εγκλεισμός. Αποκλεισμός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποκλεισμός από την εκπαίδευση, αποκλεισμός από την εργασία, αποκλεισμός από την κοινωνία και από τις σχέσεις που διαμορφώνονται» επισημαίνουν στο κάλεσμα για τη κινητοποίηση τονίζοντας πως είναι επιτακτικό να αντιδράσουμε, μαζί τους/τις μετανάστ(ρι)ες που απειλούνται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: alterthess.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα