ΑΘΗΝΑ
04:29
|
02.05.2024
Eπιχειρήσεις στον κλάδο φιλοξενίας ανέφεραν μειωμένη ζήτηση καθώς οι θαμώνες τους έχουν πληγεί από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μείωση του ωραρίου λειτουργίας προχώρησε σχεδόν το ένα τρίτο των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα κόστη ενέργειας.

Η τάση αυτή καταγράφηκε επίσημη από την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ONS, που επισήμανε μεταξύ άλλων πως περίπου το 6% των παμπ, των καφέ και των εστιατορίων έχει αποφασίσει να κλείνει δύο επιπλέον ημέρες την εβδομάδα, το 7% να λειτουργεί μία μέρα λιγότερο, ενώ το 21% να έχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας αλλά όχι τον αριθμό των ημερών που λειτουργεί.

Οι μειωμένοι χρόνοι λειτουργίας είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στον κλάδο της φιλοξενίας από ό,τι σε άλλους τομείς της βρετανικής οικονομίας, όπου μόνο το 7% των επιχειρήσεων ανέφερε μια τέτοια κίνηση.

Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο φιλοξενίας ανέφεραν μειωμένη ζήτηση καθώς οι θαμώνες τους έχουν πληγεί από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρία Wetherspoon, που λειτουργεί σχεδόν 900 παμπ στη Βρετανία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξη» για τις προοπτικές της παρά την πρόσφατη επιβράδυνση.

Τον περασμένο μήνα, ο εμπορικός φορέας UK Hospitality δήλωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο του κλάδου κινδυνεύει με χρεοκοπία στις αρχές του επόμενου έτους λόγω του αυξανόμενου κόστους της ενέργειας και άλλων λογαριασμών, καθώς και της μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης. Η στελέχωση παραμένει επίσης μια πρόκληση.

Παρόλα αυτά, οι περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτοποιίας σχεδιάζουν να παραμείνουν ανοιχτές τον Νοέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα