ΑΘΗΝΑ
23:53
|
26.04.2024
Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση ενάντια στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το δημαρχείο συλλογικότητες και συνελεύσεις κατοίκων.

Αν και η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου, κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το δημαρχείο με πανό, ενάντια στην απομείωση των ελεύθερων χώρων της πόλης, αλλά και ενάντια στην αυξανόμενη αστυνομοκρατία.

Η «ανάπλαση» του πάρκου Δρακόπουλου, η καταπάτηση και περίφραξη του λόφου Στρέφη από την εταιρεία Prodea και η γενικότερη προσπάθεια «αναμόρφωσης» και τουριστικοποίησης του κέντρου, της οποίας τμήμα αποτελεί και η δια της βίας επιβολή της κατασκευής σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, συναντούν αντιστάσεις εκ μέρους των κατοίκων της πόλης.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε και η απόρριψη από το ΣτΕ αιτήματος κατοίκων των Εξαρχείων για «πάγωμα» των εργασιών πάνω στην πλατεία.

Τη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Μοναστηρακίου. Το φωτορεπορτάζ είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα