ΑΘΗΝΑ
03:15
|
30.03.2023
Η κυβέρνηση του MAS δεν ενδίδει στις πιέσεις των «απεργών». Καταστροφές και ανθρώπινα θύματα από τις επιθέσεις των ακροδεξιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολιτική και κοινωνική σύγκρουση στη Βολιβία συνεχίζεται, καθώς ο επονομαζόμενος ως «απεργία» αποκλεισμός της Σάντα Κρουζ διανύει την τρίτη εβδομάδα του.

Η κυβέρνηση του Κινήματος για το Σοσιαλισμό (MAS) αποφάσισε να μην ενδώσει στις απαιτήσεις της (ακρο)δεξιάς αντιπολίτευσης για διενέργεια απογραφής στο πρώτο εξάμηνο του 2023 και ο πρόεδρος της Βολιβίας, Λουίς Άρσε ανακοίνωσε και επίσημα χθες ότι η απογραφή θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2024.

Στη Σάντα Κρουζ ωστόσο, οι ακροδεξιές ομάδες που αποτελούν τη δύναμη κρούσης της Επιτροπής Υπέρ της Σάντα Κρουζ και του ακροδεξιού κυβερνήτη της πολιτείας, Λουίς Φερνάντο Καμάτσο έχουν εντείνει την τρομοκρατία.

Την Παρασκευή, τα γραφεία συνδικαλιστικής οργάνωσης δέχθηκαν επίθεση. Οι επιτιθέμενοι βανδάλισαν, έβαλαν φωτιά και πλιατσικολόγησαν τα γραφεία. Ο εκτελεστικός γραμματέας της COD, Ρολάντο Μπόρντα απέδωσε την επίθεση στη φασιστική Ένωση Νεολαίας της Σάντα Κρουζ (UJC) και κατήγγειλε τον Καμάτσο ως διοικητή των επιθέσεων.

Επεσήμανε ότι «δεν σεβάστηκαν ούτε τα ιατρεία και έκλεψαν τον εξοπλισμό με τον οποίο παρέχεται υγειονομική περίθαλψη σε φτωχούς αδελφούς και αδελφές που δεν έχουν πού να απευθυνθούν για θεραπεία».

Ο Μπόρντα κατήγγειλε ότι οι αποσταθεροποιητές έκλεψαν έπιπλα, υπολογιστές, προσωπικά αντικείμενα των γιατρών και επιτέθηκαν σωματικά στους εργαζόμενους που βρίσκονταν στον χώρο.

Με βάση αυτό το περιστατικό, θα υποβληθούν ποινικές καταγγελίες και κατά των ηγετών της Επιτροπής Υπέρ της Σάντα Κρουζ για προώθηση της «απεργίας» με σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολυεθνικής κυβέρνησης του MAS.

Επιπλέον, την περασμένη Τετάρτη, ένας μοτοσυκλετιστής έχασε τη ζωή του, όταν προσπάθησε να περάσει από σημείο ελέγχου που έχουν στήσει οι ακροδεξιοί.

La víctima tenía 22 años de edad y se encontraba acompañada por otras dos personas que se encuentran heridas.

Ο μοτοσικλετιστής προσέκρουσε σε καλώδιο που ήταν τεντωμένο από τη μια στην άλλη άκρη του δρόμου, ανάμεσα σε δύο στύλους φωτισμού. Η Αστυνομία ανέφερε ότι έχει προχωρήσει στη σύλληψη πέντε ατόμων που μπλόκαραν, παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία με το ομοαξονικό καλώδιο. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Αντίστοιχο συμβάν είχε σημειωθεί σε αντίστοιχη απόπειρα αποκλεισμού της Σάντα Κρουζ το 2021, όταν μια μια 26χρονη έχασε τη ζωή της, αφού οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα της έπεσε πάνω σε μεταλλικό νήμα που οι «κινητοποιούμενοι» είχαν τεντώσει στο ύψος του λαιμού της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά ατύχημα με επικίνδυνα χημικά στον ποταμό Οχάιο

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας

Έκκληση Ίλον Μασκ για εξάμηνο μορατόριουμ σε έρευνες Τ.Ν.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα