ΑΘΗΝΑ
15:41
|
23.04.2024
Εκκρεμεί η εξέταση καταγγελιών της ίδιας και 26 ακόμα αθλητριών για κακοποίηση από προπονητές και παράγοντες της Ομοσπονδίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βάσω Τσαβδαρίδου, αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο σε ειδική εκδήλωση στο περιθώριο τους διεθνούς κυπέλου ενόργανης γυμναστικής στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε η ίδια, ήταν μία κίνηση διαμαρτυρίας, καθώς εκκρεμεί η εξέταση καταγγελιών της ίδιας και 26 ακόμα αθλητριών για κακοποίηση από προπονητές και παράγοντες της Ομοσπονδίας.

«Θέλω σήμερα να μην πάρω αυτό το βραβείο γιατί εκκρεμεί αυτή η κατάσταση και οι καταγγέλλοντες αθλητές δεν έχουμε δικαιωθεί ηθικά ακόμα. Περιμένουμε όλοι να κάνει η ΕΠΟ αυτό που οφείλει έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Γιατί μόνο έτσι θα δούμε χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες. Δεν θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη στιγμή αυτή», είπε, εξηγώντας γιατί δεν παρέλαβε το βραβείο.

Η υπόθεση των καταγγελιών των αθλητών της γυμναστικής είχε προκαλέσει σάλο καθώς στρέφονταν κατά προπονητών και παραγόντων. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κακοποιούσαν τις ανήλικες αθλήτριες για να έχουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ είχαν γίνει αναφορές και για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ποινικά η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς είχαν παραγραφεί τα αδικήματα, ωστόσο οι αθλήτριες περίμεναν να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και διαμαρτύρονται γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανα τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι ήδη ποινικά έχουν παραγραφεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα