ΑΘΗΝΑ
06:23
|
15.07.2024
Ζητούν εργασιακή ασφάλεια και αυξήσεις, καθώς το κόστος στέγασης ροκανίζει το 50% των μισθών τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 48.000 ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στο σύστημα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, προχώρησαν σε απεργία ενάντια στους χαμηλούς μισθούς και τις αθέμιτες εργασιακές πρακτικές.

Ερευνητές, μεταδιδακτορικοί επιστήμονες, βοηθοί καθηγητών και άλλοι υπάλληλοι ξεκίνησαν, χθες Δευτέρα, τη μεγαλύτερη απεργία ακαδημαϊκών εργαζομένων στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να παραλύσει τις δραστηριότητες του συστήματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενός δικτύου 10 δημόσιων πανεπιστημίων και περισσότερων από 280.000 φοιτητών.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στη Σάντα Μπάρμπαρα, υπέρ της απεργίας τάσσεται το 98% των εργαζόμενων.

«Κερδίζουμε περίπου 23.000 δολάρια ετησίως, και αυτό κάνει τη ζωή αβίωτη σε πολλά μέρη της Καλιφόρνια, καθώς τουλάχιστον ο μισός μισθός μας πηγαίνει στα ενοίκια», τονίζουν αναφερόμενοι στο υψηλό κόστος ζωής.

Η απεργία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αυξανόμενης εργατικής αναταραχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς και πιέζουν για βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είναι μισθοί τουλάχιστον 54.000 δολαρίων ετησίως για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, αυξημένη εργασιακή ασφάλεια, μεγαλύτερη προσβασιμότητα για τους εργαζόμενους με αναπηρία και πρόσθετη βοήθεια για μεταπτυχιακούς φοιτητές με παιδιά.

Μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια United for a Fair Workplace διαπίστωσε ότι το 92% των μεταπτυχιακών φοιτητών – εργαζομένων νοιώθουν ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από τα ενοίκια τους, ξοδεύοντας πάνω από το 30% του μισθού τους για στέγαση, με τους μισούς να αναφέρουν ότι το κόστος στέγασης απορροφά το 50% του εισοδήματός τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα