ΑΘΗΝΑ
03:44
|
27.04.2024
Η συνάντηση Μπερνς - Ναρίσκιν έγινε για να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δήλωσε o Τζον Κίρμπι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνάντηση των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και των ΗΠΑ στην Άγκυρα είχε σκοπό να διατηρήσει ανοιχτό το διάλογο μεταξύ των δύο δυνάμεων, προκειμένου να μην υπάρξουν λάθος υπολογισμοί, δήλωσε σήμερα στο Bloomberg ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

Κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Κίρμπι κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, τη χθεσινή συνάντηση στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, στην οποία έλαβαν μέρος ο Σεργκέι Ναρίσκιν, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR) και ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ (ή Μπιλ) Μπερνς.

«Αυτό ήταν πραγματικά για να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία σε ζητήματα που επηρεάζουν το μέλλον της ασφάλειας και των δύο», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η συνάντηση του Μπερνς με τον Ναρίσκιν είχε ως αντικείμενο «τα καθιερωμένα κανάλια επικοινωνίας» που έχει σε διάφορα επίπεδα η Ουάσιγκτον με τη Μόσχα.

Ο Κίρμπι σημείωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, και ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού, Μαρκ Μίλι, μίλησαν με τους αντίστοιχους Ρώσους ομολόγους τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ «βεβαιώνονται ότι… δεν θα υπάρξουν λάθος υπολογισμοί», είπε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, ο Κίρμπι απάντησε ότι δε γνωρίζει εάν οι δύο πλευρές συζήτησαν για τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται υπό κράτηση στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι δεν ήταν παρών στη συνάντηση. «Ο κύριος σκοπός ήταν να μιλήσουμε για ζητήματα γύρω από τη στρατηγική σταθερότητα», επανέλαβε.

Ο Κίρμπι δήλωσε, επιπλέον, πως ο μόνος που θα αποφασίσει «εάν και πότε» η Ουκρανία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πως οι ΗΠΑ «θα διασφαλίζουν ότι ο στρατός του θα συνεχίζει να επιτυγχάνει στο πεδίο της μάχης, μέχρι τη στιγμή που ο κύριος Ζελένσκι θα είναι έτοιμος να καθίσει και να διαπραγματευθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα