ΑΘΗΝΑ
10:26
|
25.04.2024
Συνάντηση με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών είχε στο Μπαλί ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα αντιτίθεται στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το G20 και άλλα διεθνή φόρουμ, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ανοίγοντας μια διμερή συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχετε προσωπικά στη σύνοδο κορυφής της G20, εκπροσωπώντας τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής. Αυτή είναι μια πολύ ένδοξη αποστολή. Υποστηρίζουμε τον άξιο ρόλο της Ρωσίας στο πλαίσιο της G20 και σε άλλες διεθνείς πλατφόρμες και πιστεύουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει το λογικό δικαίωμα της Ρωσίας να συμμετέχει σε πολυμερείς μορφές», είπε ο Κινέζος διπλωμάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σημείωσε, δε, ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τη συνεργασία για τη διατήρηση μιας σταθερής δυναμικής των διμερών σχέσεων των δύο χωρών».

Η Μόσχα χαιρετίζει την επανεκλογή του Σι Τζινπίνγκ ως επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και ελπίζει για συνέχεια στην προσέγγιση της κινεζικής κυβέρνησης στη συνεργασία με τη Μόσχα, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τόνισε ότι η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η ανανέωση της θητεία του Κινέζου ηγέτη και η επικείμενη σύνοδος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου «θα διασφαλίσουν τη συνέχεια των προσεγγίσεων στην τροχιά συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής αλληλεπίδρασης» μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες για να ξεκλειδώσουμε πληρέστερα τις δυνατότητες των διμερών δεσμών», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα