ΑΘΗΝΑ
10:27
|
20.04.2024
Όπως φαίνεται οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν τον έλεγχο της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων. Θα δοθεί όμως μάχη για τη θέση του νέου προέδρου του σώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μειώνουν την απόσταση για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας που θα τους επιτρέψει την ανάληψη της προεδρίας στην 435μελή Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικανοί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανέβασε το Politico λίγο πριν τις 20.00 ώρα Ελλάδας για το εκλογικό αποτέλεσμα έως τώρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί καταλαμβάνουν 204 έδρες και οι Ρεπουμπλικάνοι 217. Δηλαδή οι Ρεπουμπλικανοί χρειάζονται μόλις μία έδρα ακόμη για να κατακτήσουν την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το ίδιο διάστημα ωστόσο ανάβουν τα παζάρια στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων για το ποιος θα γίνει διάδοχος της (όπως όλα δείχνουν…) απερχόμενης προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Ο Κέβιν ΜακΚάρθι που είναι στην απερχόμενη Βουλή των Αντιπροσώπων επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών πλασάρεται ως ο πιθανότερος διάδοχος της Πελόζι μόνον που δε θα δώσει τη μάχη άνευ αντιπάλου όπως περίμενε καθώς ήδη από το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσε πως διεκδικεί το συγκεκριμένο αξίωμα στο NewsMax ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας ακροδεξιών αποκλίσεων «Freedom», Άντι Μπιγκς.

Η εξέλιξη πάντως προκάλεσε αντιδράσεις σε κάποιους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Κέβιν Μακάρθι για την προεδρία του σώματος όπως η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν που εκτιμούν πως εάν δεν τον στηρίξουν τότε «θα ανοίξει η πόρτα στρατολόγησης Ρεπουμπλικανών βουλευτών από τους Δημοκρατικούς».

Στις 4.00 τα ξημερώματα οι ανακοινώσεις Τραμπ

Στο μεταξύ ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να ανακοινώσει λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, (ώρα Ελλάδας) την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024. Όχι με τον αέρα του νικητή, όπως περίμενε, αλλά εν μέσω σφοδρών αντιθέσεων από στελέχη του κόμματος που θεωρούν πως η υποστήριξη που έδωσε σε πρωτοκλασσάτους υποψήφιους κυβερνήτες και γερουσιαστές απέτυχε ή τουλάχιστον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Εικόνα

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η θέση του γερουσιαστή στην Πενσιλβάνια όπου ο εκλεκτός υποψήφιος του Τραμπ, Δρ. Μεχμέτ Οζ έχασε τις εκλογές από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζον Φέτερμαν που πήρε το 51% των ψήφων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα