ΑΘΗΝΑ
18:49
|
07.05.2024
«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑς είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την απογοήτευση του και απέρριψε, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνες», τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού εναντίον των ΗΠΑ.

Ο κ. Σοϊλού ανέφερε, χθες, ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. «Δεν δεχόμαστε το συλλυπητήριο μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας», είπε ο υπουργός, «Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί».

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που δρα στη βόρεια Συρία, βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Η συνεργασία της Ουάσιγκτον με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), κουρδοαραβική συμμαχία βασική συνιστώσα των οποίων είναι το YPG, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας προκαλεί μεγάλες τριβές στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σοϊλού, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, πολύτιμο σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ. Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους».

Θυμήθηκαν ξανά το Λαύριο τα τουρκικά ΜΜΕ

Σήμερα, τα τουρκικά ΜΜΕ, ακολουθώντας τη γραμμή Σοϊλού που υποστήριξε ότι η φερόμενη ως δράστρια της επίθεσης της Κυριακής είχε σκοπό να διαφύγει στην Ελλάδα, άφησαν νέες αιχμές με αναφορές στο υποτιθέμενο «στρατόπεδο» του Λαυρίου όπου -σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα- εκπαιδεύονται άνδρες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα που συνελήφθη χθες για την επίθεση στην Ιστικλάλ, αν διέφευγε στην Ελλάδα, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου, όπου θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της. «Στο Λαύριο θα εκτελούσαν την κοπέλα που πραγματοποίησε το τρομοκρατικό χτύπημα», έγραψε η εφημερίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Ο ΟΗΕ πιέζει το Ιράν για «συγκεκριμένη» συνεργασία στο ατομικό πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Κούβας επισκέπτεται τη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα