ΑΘΗΝΑ
01:24
|
24.04.2024
Τις τελευταίες 24 ώρες, πολλά διοικητικά διαμερίσματα της Κολομβίας υφίστανται τις συνέπειες έντονων βροχοπτώσεων. 53 αγνοούμενοι και 496.226 πληγέντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τελευταίες 24 ώρες, πολλά διοικητικά διαμερίσματα της Κολομβίας υφίστανται τις συνέπειες έντονων βροχοπτώσεων, που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Μέχρι στιγμής, 28 δήμοι στην Βάλε ντελ Κάουκα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων. Η κυβερνήτης του διαμερίσματος, Κλάρα Λουζ Ρόλνταν, ανακοίνωσε την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες οικογένειες και την επιστράτευση βαρέων μηχανημάτων για τον καθαρισμό των συντριμμιών. Αυτός ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την επισκευή τοίχων αντιστήριξης, αγροτικών δρόμων και γεφυρών.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Εθνικής Μονάδας Διαχείρισης Κινδύνων, τα διαμερίσματα που πλήττονται περισσότερο είναι το Κάουκα , το Κουντιναμάρκα, το Τσόκο, το Βόρειο Σανταντέρ και το Σανταντέρ.

Σε ολόκληρη την Κολομβία, έχουν καταγραφεί 2.707 επικίνδυνα συμβάντα σε 776 δήμους που βρίσκονται σε 32 διαμερίσματα. Η χειμερινή καταιγίδα έχει αφήσει 53 αγνοούμενους και 496.226 ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Η δήμαρχος της Μπογκοτά, Κλαούντια Λόπεζ, κήρυξε κόκκινο συναγερμό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πλημμύρα στον τομέα Λα Καλέρα.

Τον Οκτώβριο, το Ινστιτούτο Υδρολογίας, Μετεωρολογίας και Περιβαλλοντικών Μελετών (IDEAM) ανακοίνωσε ότι η Κολομβία θα επηρεαστεί τόσο από τον τυπικό εποχιακό κύκλο των βροχών όσο και από το φαινόμενο La Niña κατά το 2022 και για ορισμένους μήνες του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα