ΑΘΗΝΑ
13:15
|
03.05.2024
Οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου στον Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου Ρόδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται στις 26 Νοεμβρίου το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και Νήσων που έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου με αφορμή τα 500 χρόνια από την αποχώρηση του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών από το Νότιο Αιγαίο.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται πως άλλαξε τον ρου του πολιτισμού και της ιστορίας των Δωδεκανήσων και γι’ αυτό σχεδιάστηκε να έχει δια-νησιωτικό χαρακτήρα, με εκδηλώσεις που θα γίνουν, εκτός από τη Ρόδο, επιπλέον στη Χάλκη, Κω και Λέρο, με τη στήριξη της Π.Ν.ΑΙ. και τη συνεργασία των Δήμων.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί περιλαμβάνει:

  • Σάββατο, 26 Νοεμβρίου – 19:00- Προμαχώνας Αγ. Γεωργίου: Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς. «Η Μέθοδος Time Travel στη μαθησιακή διαδικασία»
  • Κυριακή, 27 Νοεμβρίου – 18:00 Προμαχώνας Αγ. Γεωργίου: Συμπόσιο: «Μία Ιστορική Κληρονομιά 500 ετών». Στις 20:30 Συναυλία: «Ars Musica, κοσμική και θρησκευτική μουσική του Μεσαίωνα» από το Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών.
  • 3-4 Δεκεμβρίου : Ταξίδι στο Χρόνο με τη Μέθοδο Time Travel
  • 22 Δεκεμβρίου Μουσικό Αναλόγιο με τον Κωστή Σαββιδάκη

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους της Μεσαιωνικής Πόλης και αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Μεσαιωνικό Ρόδο Φεστιβάλ - κάρτα αφίσα

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου – Νήσων είναι μία συν-διοργάνωση του Συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ / Δήμου Ρόδου, με τη Στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδ/σου (Ε.Β.Ε.Δ.) και την Ευγενική Παραχώρηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδ/σου και του ΥΠ.ΠΟ.Α. Με τη συνεργασία των Δήμων Χάλκης, Κω, Λέρου.

Μπορείτε να βρείται το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα: www.medievalfestival.gr και στη σελίδα: www.facebook.com/medievalrose.medievalfestival.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα