ΑΘΗΝΑ
01:30
|
10.05.2024
Αποφασίστηκε η εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε ανάλογη περίπτωση. Αποφασίστηκε επίσης η ετοιμότητα ορισμένων στρατιωτικών μονάδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το πολωνικό ραδιοσταθμό ΖΕΤ ολοκληρώθηκε απόψε λίγο πριν τις 23.00 (ώρα Ελλάδας) η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Πολωνίας με αφορμή το θάνατο δύο ατόμων κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, έπειτα από ρίψη πυραύλων που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη πως προήλθαν από την Ρωσία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μίλερ δήλωσε πως αποφασίστηκε η εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε ανάλογη περίπτωση. Αποφασίστηκε επίσης η ετοιμότητα ορισμένων στρατιωτικών μονάδων και άλλων υπηρεσιών του πολωνικού στρατού.

Προηγήθηκε η επικοινωνία ανάμεσα στον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας Γιάτζεκ Σιεβέρα και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τι δήλωσε ο Μενέντες

Θέση στο θέμα πήρε αργότερα απόψε και ο επικεφαλής της επιτροπής Ξένων Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντες που δήλωσε ότι εάν η Ρωσία «σκόπιμα» χτύπησε το πολωνικό έδαφος τότε θα αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ που ζητά από τις άλλες χώρες-μέλη να συμβάλουν με στρατιωτικά μέσα σε περίπτωση που χτυπηθεί μία χώρα μέλος.

«Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τις συνθήκες του συμβάντος. Είναι προφανώς ένα πολύ σημαντικό ζήτημα να τις κατανοήσουμε: Ήταν λάθος, ήταν υπερπτήση, ή ήταν σκόπιμο; Ελπίζω πως δεν ήταν σκόπιμο» δήλωσε ο Μενέντες.

Και κατέληξε προσθέτοντας:

«Ελπίζω οι Ρώσοι να απολογηθούν γρήγορα για την απώλεια ζωής και να πουν πως δεν ήταν σκόπιμο. Προφανώς, εάν ήταν σκόπιμο, τότε αυτό μπορεί να επιφέρει όλων των ειδών τις συνέπειες. Και σίγουρα μεγαλώνει τη σύγκρουση και φέρνει το ζήτημα του άρθρου 5».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα