ΑΘΗΝΑ
03:34
|
07.05.2024
Ανήκουν στην νεοναζιστική ομάδα, το «Τάγμα του Χάγκαλ», και ήταν έτοιμοι να αναλάβουν «βίαιη δράση» εναντίον πολιτών και αστυνομίας, ανέφεραν οι πηγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις νεοναζί συνελήφθησαν από την ιταλική αντιτρομοκρατική αστυνομία στη Νάπολη στο πλαίσιο έρευνας δέκα υπόπτων από τους εισαγγελείς της Νάπολης την Τρίτη. Και οι τέσσερις ανήκουν σε νεοναζιστικές ομάδες προάσπισης της λευκής υπεροχής και άρνησης του Ολοκαυτώματος, ανέφερε η αστυνομία.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν ήδη ερευνηθεί πέρυσι, ανέφεραν νομικές πηγές.

Ανήκουν στην νεοναζιστική ομάδα, το «Τάγμα του Χάγκαλ», και ήταν έτοιμοι να αναλάβουν «βίαιη δράση» εναντίον πολιτών και αστυνομίας, ανέφεραν οι πηγές.

Ένας από τους δέκα υπόπτους της έρευνας δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, είπε η αστυνομία.
Ο άνδρας που καταζητείται, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και η ανακριτική δραστηριότητα έδειξε ότι βρισκόταν σε επαφή με το τάγμα Αζόφ, που αυτή τη στιγμή ασχολείται με την αντιμετώπιση της ρωσικής ένοπλης επιχείρησης.

Στο τέλος των ερευνών, περίπου τριάντα, οι οποίες είναι ακόμη σε εξέλιξη, άλλοι νεοναζί θα μπορούσαν να εγγραφούν στο μητρώο υπόπτων, είπε η αστυνομία.

Περίπου τριάντα έρευνες σε προσωπικά σπίτια και υπολογιστές συνεχίζονται σε όλη την Ιταλία.
Κατά τη διάρκεια των φάσεων της έρευνας ήταν δυνατό «να συλλεχθεί πολυάριθμο προπαγανδιστικό υλικό, σφαίρες, μαλακά αεροπορικά όπλα, ρούχα τακτικής και άλλα σημαντικά περιστασιακά στοιχεία που υποστήριξαν την ερευνητική διατριβή», ανέφερε η αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα