ΑΘΗΝΑ
02:21
|
02.05.2024
Ανοικτές έως τις 21:00 σήμερα Τετάρτη ενώ ανήμερα την Πέμπτη θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του, για να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης. Σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι πύλες θα παραμένουν ανοικτές από τις 8:30 έως τις 21:00. Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00.

Από χθες (15/11) τέθηκαν επίσης σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, η οποία έχει μπει κανονικά σε ρυθμούς Πολυτεχνείου. Αισθητή είναι επίσης η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κοντά στο Μετσόβιο και στην ΑΣΟΕΕ.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, έχει απευθύνει κάλεσμα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις.

«Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών. Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου Όπως σημειώνει το ΕΜΠ, η δικαίωση του αγώνα των φοιτητών 49 χρόνια πριν έχει αντίκρισμα στην πρόοδο του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ευημερία της χώρας.

«Στις μέρες μας, το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει τραγικά επίκαιρο», τόνισε χθες σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τιμώντας τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τον ξεσηκωμό του 1973.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα