ΑΘΗΝΑ
10:39
|
11.05.2024
Επτά άτομα, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού στην χώρα του Περσικού Κόλπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εκτέλεση επτά ατόμων που είχαν καταδικαστεί σε θανατική ποινή με την κατηγορία του φόνου, προχώρησε το Κουβέιτ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής εισαγγελίας της χώρας. Παρά τις εκκλήσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση δι’ απαγχονισμού δύο γυναικών, από την Αιθιοπία και το Κουβέιτ, και πέντε ανδρών δύο εκ των οποίων κατάγονταν από τη Συρία και το Πακιστάν.

Οι εκτελέσεις είναι οι πρώτες από τις 25 Ιανουαρίου 2017, όταν στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα του Περσικού Κόλπου απαγχονίστηκαν επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Οι εκτελέσεις έρχονται μόνο λίγες μέρες αφότου η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εκτέλεση δύο Πακιστανών καταδικασμένων για λαθρεμπόριο ηρωίνης, δίνοντας τέλος σε μια σχεδόν τριετή παύση στις εκτελέσεις για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Σε ανακοίνωσή της αργά την περασμένη Τρίτη, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε να σταματήσουν οι εκτελέσεις, χαρακτηρίζοντάς τις «απόλυτη, σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική τιμωρία». «Οι αρχές του Κουβέιτ πρέπει να θεσπίσουν αμέσως επίσημο μορατόριουμ για τις εκτελέσεις», ανέφερε σε δήλωση η αρμόδια για την περιοχή επικεφαλής της Οργάνωσης, Άμνα Γκουελάλι.

Η θανατική ποινή είναι ευρέως διαδεδομένη στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία, όπου 81 άνθρωποι εκτελέστηκαν μέσα σε μία μόνο ημέρα τον περασμένο Μάρτιο, προκαλώντας διεθνή καταδίκη.

Το Κουβέιτ έχει εκτελέσει δεκάδες ανθρώπους από τότε που εισήγαγε τη θανατική ποινή στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Οι περισσότεροι από αυτούς που καταδικάστηκαν στην θανατική ποινή ήταν δολοφόνοι ή έμποροι ναρκωτικών.

Τα δικαστήρια στο Κουβέιτ, το οποίο διαθέτει εκλεγμένο κοινοβούλιο και ενεργό πολιτική σκηνή, έχουν στο παρελθόν καταδικάσει σε θάνατο μέλη της οικογένειας Al-Sabah που κυβερνά τη χώρα για δυόμισι αιώνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταγγελία για κατάχρηση της πλατείας Εξαρχείων από τον ΟΠΑΠ

Συλλήψεις σε ΜΙΤ και Πανεπιστήμιο Πενσιλβανίας για φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις

Ισπανία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στις Βαλεαρίδες νήσους

Καζακστάν: Πρωτιά στην κατανάλωση ρωσικής βότκας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα