ΑΘΗΝΑ
11:45
|
17.05.2024
Το ομοσπονδιακό γραφείο Πατέντας στις ΗΠΑ δεν «έχρισε» βασίλισσα των Χριστουγέννων την Κάρεϊ. Θα παραμείνει βασίλισσα μόνο...στις καρδιές μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό Γραφείο για την Κατοχύρωση Ευρεσιτεχνιών (πατέντα) και εμπορικών σημάτων προχώρησε σήμερα σε μία πράξη…που λίγο απέχει από «ιεροσυλία»: Απέρριψε την αίτηση της γνωστής τραγουδίστριας Μαράια Κάρεϊ να κατοχυρώσει τον τίτλο της «Βασίλισσας των Χριστουγέννων» χάρη στο γνωστό άσμα της «All I Want for Christmas Is You» που κυκλοφόρησε το 1994 και έκτοτε κάνει (κυριολεκτικά…) το γύρο του πλανήτη με το που ξεκινά η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων…

Την αίτηση για την κατοχύρωση του τίτλου της «βασίλισσας των Χριστουγέννων» είχε υποβάλλει πέρσι η εταιρία της Κάρεϊ,  Lotion LLC, πυροδοτώντας την αντίδραση μίας άλλης λιγότερο γνωστής τραγουδίστριας, της Ελίζαμπεθ Τσαν, που διεκδίκησε τον «τίτλο» στα δικαστήρια τον περασμένο Αύγουστο σε μία προσπάθεια να εμποδίσει (όπως και έκανε) την κατοχύρωση του πολυπόθητου «τίτλου».

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Το «βασιλικό» όνειρο της Τσαν έθρεψε άρθρο του  New Yorker το 2018 που της απένειμε τον τίτλο της «Βασίλισσας των Χριστουγέννων» επειδή έβγαζε δίσκο κάθε χρόνο για μία δεκαετία κατά τη διάρκεια της επίμαχης εορταστικής περιόδου…

Τον περασμένο Αύγουστο με αφορμή την αντιπαράθεση Τσαν και Κάρεϊ στα δικαστήρια, η Τσαν έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Variety  επιχειρώντας να αποκαταστήσει «την αλήθεια»: «Δεν είναι σωστό! Τα Χριστούγεννα είναι για όλους! Και πρέπει να τα μοιραζόμαστε! Δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία κανενός!»

Εν μέρει, εδώ που τα λέμε, είχε ένα δίκιο η Ελίζαμπεθ Τσαν.

Όμως, όπως και να έχει το πράγμα, η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της χριστουγεννιάτικης ποπ είναι η Μαράια Κάρεϊ!

Ό,τι και να λέει η κάθε Τσαν…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα