ΑΘΗΝΑ
13:01
|
20.04.2024
Στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο επιτετραμμένος της Πολωνίας στη Ρωσία, καθώς το ζήτημα της προέλευσης του πυραύλου που σκότωσε δύο ανθρώπους σε χωριό της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο επιτετραμμένος της Πολωνίας στη Ρωσία, καθώς το ζήτημα της προέλευσης του πυραύλου που σκότωσε δύο ανθρώπους σε χωριό της Πολωνίας έχει δημιουργήσει σημαντικές εντάσεις.

Σήμερα το απόγευμα, ο Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πιθανό το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας να ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας από τη ρωσική πλευρά.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ο βομβαρδισμός ουκρανικών υποδομών κοντά στα σύνορα ήταν μια σκόπιμη πρόκληση που έγινε με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στο πολωνικό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι Βαρσοβία και ΝΑΤΟ είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι πιθανότατα επρόκειτο για ένα «θλιβερό ατύχημα» που συνέβη από ουκρανικό πύραυλο και όχι, όπως αρχικά υπαινίχθηκαν ορισμένες αναφορές, από τη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε ‘ατύχημα’ την πτώση του πυραύλου. Χθες ακούσαμε την υστερία Πολωνών αξιωματούχων και πολιτικών. Τα πολωνικά τμήματα, που επέτρεψαν στους εαυτούς τους αντιρωσικές επιθέσεις και κάλεσαν τον πρέσβη (Σεργκέι) Αντρέγιεφ τα μεσάνυχτα, δεν θέλουν να απολογηθούν;» έγραψε στο Telegram η Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ζελένσκι «κάθεται σε ένα καταφύγιο και δεν καταλαβαίνει γιατί ακόμη και οι πιο διαβόητοι ρωσοφοβικοί αποκήρυξαν την εκδοχή σχετικά με “ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία”. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι τον έβαλαν επικεφαλής μιας συμμορίας ληστών στην Ουκρανία για να κάνει τη βρόμικη δουλειά και όχι για να υπαγορεύει στους “χειριστές” του τι να κάνουν», ανέφερε η Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα