ΑΘΗΝΑ
03:00
|
26.04.2024
Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης έπεσαν ένας επτάχρονος και μία 13χρονη από 14χρονο που φιλοξενείται στο νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δραματική έλλειψη υποδομών πρόνοιας για παιδιά από προβληματικές ή κακοποιητικές οικογένειες αναδεικνύουν οι σοβαρές καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση ενός επτάχρονου και μίας 13χρονης από 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως αποδεικνύεται το ένα παιδάκι και οι άλλοι δύο έφηβοι δεν είναι ασθενείς αλλά φιλοξενούνται στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή όχι μόνον λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους αλλά και επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες δομές πρόνοιας για να αναλάβουν την φιλοξενία τους.

Σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Mega  αναφέρει πως ο επτάχρονος, αργά το βράδυ της Τρίτης, επικοινώνησε με την μητέρα του και της είπε πως ένας 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά στις τουαλέτες υπό την απειλή μαχαιριού. Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού που με τη σειρά του έσπευσε εξοργισμένος στο νοσοκομείο και χτύπησε τον 14χρονο.

Σε βάρος του ίδιου 14χρονου υπάρχει κι άλλη καταγγελία από μια 13χρονη, η οποία επίσης φιλοξενείται στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η δημοσιοποίηση του συμβάντος ανάγκασε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να διατάξει άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο να σχολιάζει στο MEGA πως τα νοσοκομεία, που με εισαγγελική εντολή αναγκάζονται να φιλοξενούν παιδιά, καταλήγουν να τα κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα άλλα παιδιά, που καταφεύγουν εκεί με προβλήματα υγείας, να νοσηλεύονται σε ράντζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα