ΑΘΗΝΑ
01:08
|
29.09.2024
Σύμφωνα με την βρετανική Guardian το πρόγραμμα του Βρετανού πρωθυπουργού άλλαξε λόγο της πρωινής συνάντησης για το θέμα του πυραυλικού χτυπήματος στην Πολωνία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λόγω «θεμάτων προγραμματισμού» ματαιώνεται η για σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με την βρετανική Guardian το πρόγραμμα του Βρετανού πρωθυπουργού άλλαξε λόγο της πρωινής συνάντησης των G7 και ηγετών χωρών μελών του ΝΑΤΟ για το θέμα του πυραυλικού χτυπήματος στην Πολωνία, με αποτέλεσμα ο Ρίσι Σούνακ να αντιμετωπίζει «πίεση χρόνου».

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντηση μεταξύ Βρετανών και Κινέζων ηγετών εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, με το γραφείο του Σουνάκ να έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια «ειλικρινή και εποικοδομητική σχέση».

Οι σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Πεκίνου έχουν επιδεινωθεί την τελευταία δεκαετία με την Ντάουνινγκ Στριτ να κάνει λόγο για «συστημικές» και «μακροπρόθεσμες» προκλήσεις που θέτει η Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα