ΑΘΗΝΑ
11:04
|
25.04.2024
Η Κούβα κατηγορεί τις ΗΠΑ για το εμπάργκο και το Cuban Adjustment Act.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κούβα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ότι διατηρούν μέτρα που ενθαρρύνουν την παράνομη μετανάστευση, μεταξύ των οποίων η προνομιακή μεταχείριση των Κουβανών που φτάνουν στα σύνορα και ο νόμος βάσει του οποίου Κουβανοί μετανάστες στις ΗΠΑ λαμβάνουν ευκολότερα πράσινη κάρτα (Cuban Adjustment Act).

Την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντες ντε Κόσιο ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του γύρου συνομιλιών επί του μεταναστευτικού με τις ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα.

Η Κούβα επέμεινε στην ανάγκη να αποκατασταθούν πλήρως οι μεταναστευτικές και προξενικές υπηρεσίες στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα και ιδίως η έκδοση βίζας για μη μεταναστευτικούς σκοπούς.

Ο Κουβανός διπλωμάτης τόνισε τη σημασία της συμμόρφωσης με τις διμερείς μεταναστευτικές συμφωνίες στο σύνολό τους και όχι επιλεκτικά, όπως καταγγέλλει πως κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ντε Κόσιο επεσήμανε, επίσης, ότι ο αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας αυξάνει τη μετανάστευση, δεδομένου ότι επιδεινώνει τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι Κουβανοί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μια πολιτική που στοχεύει στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού δημιουργεί με άμεσο τρόπο κίνητρα για μετανάστευση. Δεν βάλαμε ποτέ φραγμό, ήταν ο αποκλεισμός που έβαλε τα εμπόδια», είπε, προσθέτοντας ότι άλλοι παράγοντες ενίσχυσης της μετανάστευσης είναι οι κανονισμοί που παρέχουν προνομιακή μεταχείριση σε Κουβανούς που εισέρχονται χωρίς έγγραφα στο έδαφος των ΗΠΑ.

Η Κούβα και οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει μια σειρά συμφωνιών μετανάστευσης από το 1994, οι οποίες θέτουν τη βάση για ασφαλείς νόμιμες μεταναστεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

(Πηγή: TeleSUR)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνωφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα