ΑΘΗΝΑ
17:36
|
07.05.2024
Τέσσερα άτομα βάλθηκαν να χτυπούν ανηλεώς έναν Αφροαμερικανό κρατούμενο σε ένα κελί δύο επί ένα. Το κίνημα «Black Lives Matter» έχει πολύ δρόμο μπροστά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο κρούσμα βάρβαρης αστυνομικής ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ έρχεται στην δημοσιότητα μετά την προσφυγή στα δικαστήρια ενός δικηγόρου για λογαριασμό Αφροαμερικανού πελάτη του από τη Βόρεια Καρολίνα που δάρθηκε ανηλεώς σε ένα μικρό κρατητήριο τον περασμένο Σεπτέμβρη από λευκούς αστυνομικούς στην κομητεία Κάμντεν στη Τζόρτζια δίχως την παραμικρή αφορμή.

Το συμβάν δημοσιοποιείται δείχνοντας πως τελικά δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την πάταξη της αστυνομικής ρατσιστικής βίας και πως επίσης δεν έχουν γίνει μαθήματα όσα προηγήθηκαν πριν δύο χρόνια με την βάρβαρη υπόθεση δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζωρτζ Φλόυντ.

Ο δικηγόρος Χάρι Ντάνιελς που αναλαμβάνει  συχνά υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε πως ο πελάτης του Τζάρετ Χομπς δάρθηκε ανηλεώς από τους αστυνομικούς δημοσιοποιώντας στο δίκτυο CNN σχετικό απόσπασμα βίντεο από την βάρβαρη επίθεση, όπως καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος που υπήρχε στο κελί.

Στο σύντομο στιγμιότυπο φαίνονται τρεις ή τέσσερις αστυνομικοί να χτυπούν τον Χομπς και μετά να τον σέρνουν έξω από το κελί και να συνεχίζουν να τον χτυπούν βάναυσα στο πάτωμα.

Ο δικηγόρος υποστήριξε μιλώντας στο  CNN  ότι η καταγραφή του συμβάντος από τρίτη κάμερα και υπό μία διαφορετική γωνία καταδεικνύει την βία που υπέστη ο πελάτης του τονίζοντας πως υποφέρει ψυχολογικά και ζήτησε να τεθεί υπό προστασία.

Όσο για το επίμαχο αστυνομικό τμήμα της κομητείας Κάμπντεν; Διατάχθηκε από τον Σερίφη της περιοχής «άμεσα εσωτερική έρευνα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα