ΑΘΗΝΑ
16:25
|
28.04.2024
Για τους 92 απολυμένους της Ελληνικός Χρυσός, τη ΛΑΡΚΟ, το λιγνίτη και το χρηματιστήριο ρύπων συζήτησε με αντιπροσώπους των μεταλλωρύχων ο ΓΓ του ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δ. Καραγιάννη.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στον ΓΓ της ΚΕ την κατάσταση του κλάδου και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ζήτησαν τη στήριξη στα αιτήματά τους σχετικά με την επαναπρόσληψη των 92 απολυμένων στην Ελληνικός Χρυσός, που απολύθηκαν από εργολάβο, τη στελέχωση της Επιθεώρησης Μεταλλείων, που έχει απαξιωθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι, δημιουργώντας κινδύνους ακόμα και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, όπως συνέβη πρόσφατα στα μεταλλεία της IMERYS.

Έθεσαν, ακόμα, το ζήτημα της αποδιάρθρωσης του ΙΓΜΕ, στο οποίο έχουν μείνει μόνο 140 εργαζόμενοι, καθώς και το Ασφαλιστικό και την επαναφορά του ορίου ηλικίας στα 50 έτη για τους μεταλλωρύχους στις υπόγειες στοές. Επίσης, μετέφεραν την εμπειρία τους από την προσπάθεια που έκαναν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μπήκαν από τους εργοδότες, πατώντας πάνω στο «νόμο Χατζηδάκη», ο οποίος είναι ανάγκη να καταργηθεί. Τέλος, αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ και την αγωνία τους για το αύριο της επιχείρησης, καθώς βγήκε εκ νέου άγονος ο σχετικός διαγωνισμός.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αμέριστη και ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους. Επισήμανε ότι επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ, που θα μπορούσαν να παράγουν και να έχει όφελος το κράτος -τώρα που και το νικέλιο είναι πανάκριβο- έχουν τους εργαζόμενους να κάθονται και να μη λειτουργεί τίποτα, μόνο και μόνο για να ξεπουληθεί αυτός ο τεράστιος πλούτος.

Το ίδιο, υποστήριξε κάνουν και με τον λιγνίτη, με τον οποίο θα μπορούσε να παράγεται φθηνό ρεύμα για τον λαό, ενώ με το χρηματιστήριο ρύπων είναι ακριβός για να κερδοσκοπούν οι πάροχοι. Όσον αφορά τα εργατικά ατυχήματα και τη διάλυση της επιθεώρησης μεταλλείων, είπε ότι είναι απαράδεκτο, γιατί χάνονται ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη.

Τέλος, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων ότι το ΚΚΕ θα θέσει όλα τα θέματα, με παρεμβάσεις του στην βουλή και όπου χρειαστεί, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της Ελληνικός Χρυσός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα