ΑΘΗΝΑ
12:31
|
30.11.2023
49 χρόνια μετά το μήνυμα δεν αλλάζει. Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου αποτύπωσε από το πρωί ως το βράδυ χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της φετινής επετείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος κόσμου τίμησε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος σήμερα, Πέμπτη, στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε φέτος η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που άφηναν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν για να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία ανακρούεται ο ύμνος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγηθεί το προσκλητήριο των νεκρών. Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, κορυφώνονται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Προς την αμερικανική πρεσβεία

Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, που ξεκίνησαν από το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου στην οδό Πατησίων συναντήθηκαν με τις υπόλοιπες προσυγκεντρώσεις για τη μεγάλη πορεία της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με τους φοιτητικούς συλλόγους στην κεφαλή της, η μεγάλη πορεία κινήθηκε προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με χαρακτηριστικό τον παλμό και τη μεγάλη συμμετοχή νεαρών διαδηλωτών.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάτω ο φασισμός

Κόμματα και φορείς της αριστεράς, και του αντιεξουσιστικού χώρου φώναξαν όχι στο φασισμό μετά την προσπάθεια ακροδεξιών να αξιοποιήσουν την επέτειο της δολοφονίας Χρυσαυγιτών.
ΣΥΝΑΦΗ

Σε συμφωνία η Ε.Ε. για την προστασία των δημοσιογράφων από «αγωγές SLAPP»

28η Διάσκεψη για το κλίμα: Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να γίνουν παρελθόν

Χάρη για απελευθέρωση δόθηκε στον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Εξοργισμένος ο Ίλον Μασκ τα βάζει με τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν το X

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα