ΑΘΗΝΑ
22:21
|
02.05.2024
Η καθίζηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, δεν έχει πτοήσει τον ενθουσιασμό του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε για το Bitcoin.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καθίζηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, που προκλήθηκε από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, δεν έχει μειώσει τον ενθουσιασμό του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, για το Bitcoin. Χθες, ο Μπουκέλε ανακοίνωσε πως η χώρα θα ξεκινήσει από σήμερα να αγοράζει το κρυπτονόμισμα σε καθημερινή βάση.

Η ανακοίνωση έρχεται σχεδόν τρεις μήνες αφότου το Ελ Σαλβαδόρ πραγματοποίησε την τελευταία του αγορά τον Ιούλιο. Σύμφωνα με δημόσια δεδομένα, που επικαλείται η Cointelegraph, το Ελ Σαλβαδόρ κατέχει αυτή τη στιγμή 2.381 BTC με μέση τιμή αγοράς 43.357 $.

Αυτό σημαίνει ότι η χώρα έχει διαθέσει σχεδόν 103,23 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει Bitcoin, των οποίων η αξία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 39,4 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το πρακτορείο.

«Η υιοθέτηση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ μπορεί να μην φαίνεται πολλά υποσχόμενη αυτή τη στιγμή, λόγω του “χειμώνα” που διανύει η αγορά κρυπτονομισμάτων», έγραψε η Cointelegraph. «Ωστόσο, κοιτάζοντας το ιστορικό του κύκλου τιμών του Bitcoin, η χώρα μπορεί εύκολα να αντισταθμίσει τις απώλειές της στον επόμενο ανοδικό κύκλο, απλά με το να διατηρήσει τα αποθέματα Bitcoin».

Το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε να αγοράζει Bitcoin τον Σεπτέμβριο του 2021, αφότου το αναγνώρισε ως νόμισμα. Εκείνη την περίοδο, το Bitcoin ακολουθούσε μια ανοδική πορεία.

Η χώρα φέρεται να εμπλέκεται και με πιο άμεσο τρόπο στο φιάσκο του ανταλλακτηρίου FTX, καθώς φημολογείται ότι είχε Bitcoin της στο συγκεκριμένο ανταλλακτήριο. Ωστόσο, ο Μπουκέλε διέψευσε αυτές τις φήμες κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Binance (της εταιρείας που υπαναχώρησε από την εξαγορά της FTX προκαλώντας την κατάρρευσή της).

Σήμερα, το Bitcoin υποχώρησε στα 16.451 $. Σε ένα χρόνο, έχει χάσει τα τρία τέταρτα της αξίας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα