ΑΘΗΝΑ
11:16
|
23.04.2024
Ο 53χρονος ηθοποιός δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες – Από το 2018 έχει καταγγείλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης για σεξουαλική κακοποίησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόλυτα συνεπής με τον εαυτό του ο ηθοποιός Μπρένταν Φρέιζερ ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών του 2023, επικαλούμενος την καταγγελία που είχε κάνει το 2018 για σεξουαλική του κακοποίηση από τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης (HFPA), Φίλιπ Μπερκ. Ο Φρέιζερ είναι ένας εκ των υποψηφίων για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία «The Whale».

Το 2018, ο Φρέιζερ δήλωσε δημοσίως ότι ο Φίλιπ Μπερκ, επί μακρόν μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ και πρώην πρόεδρος της οργάνωσης πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες, τον κακοποίησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο Μπέβερλι Χιλς, το 2003. Ο Φρέιζερ τόνισε τότε ότι αυτό περιστατικό συνέβαλε στην «εξαφάνισή» του από το Χόλιγουντ για μακρύ χρονικό διάστημα: «Κατηγορούσα τον εαυτό μου, ήμουν ράκος… με έκανε να νιώθω απομονωμένος».

Ο Φίλιπ Μπερκ παρέμενε μέλος του HFPA μέχρι το 2021, όταν αναγκαστικά εκδιώχθηκε αφού πρώτα αποκάλεσε το κίνημα «Black Lives Matter» ως ένα «ρατσιστικό κίνημα μίσους».

«Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα, αλλά όχι έτσι», δήλωσε ο Μπρένταν Φρέιζερ εξηγώντας γιατί δεν θα παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν έγινε η αποκάλυψη, η HFPA πρότεινε στον Φρέιζερ να υπογράψει την εξής κοινή δήλωση: «Αν και διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μπερκ άγγιξε ανάρμοστα τον κ. Φρέιζερ, σύμφωνα με τα στοιχεία επρόκειτο για αστείο και όχι σεξουαλική προσέγγιση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα