ΑΘΗΝΑ
12:08
|
30.11.2023
«Πράσινο φως» για την παραγωγή κρεατόμαζας φτιαγμένης στο εργαστήριο με στόχο τις αγορές τροφίμων πήρε η καλιφορνέζικη εταιρία «Upside Foods».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πράσινο φως» για την παραγωγή κρεατόμαζας φτιαγμένης στο εργαστήριο με στόχο τις αγορές τροφίμων στις ΗΠΑ πήρε σήμερα η καλιφορνέζικη εταιρία «Upside Foods» από την ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η άδεια που πήρε η εταιρία αφορά την παραγωγή κρέατος «κοτόπουλου» στο εργαστήριο είναι η πρώτη του είδους. Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρίας, Ούμα Βαλέτι, πρόκειται για «ιστορική» εξέλιξη που αφορά την «καλλιέργεια» κρέατος μολονότι εκκρεμεί στη συνέχεια η επιθεώρηση από το ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας προτού διαθέσει τα προϊόντα στις αγορές.

Σε διεθνές επίπεδο η πρώτη εταιρία που πήρε άδεια από αρμόδιες αρχές για την παραγωγή κρεατόμαζας φτιαγμένης στο εργαστήριο ήταν η νεοφυής εταιρία «Eat Just» στη Σιγκαπούρη το 2020. Ωστόσο, η καλλιέργεια κρέατος στο εργαστήριο έχει αποβεί ως τώρα μία «σύνθετη» και ακριβή υπόθεση.

Η εταιρία «Eat Just» παραμένει προς το παρόν ο βασικός ανταγωνιστής της καλιφορνέζικης «Upside Foods».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάρη για απελευθέρωση δόθηκε στον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Εξοργισμένος ο Ίλον Μασκ τα βάζει με τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν το X

Με αληθινά ζώα «στόλισε» δύο Χριστουγεννιάτικες φάτνες στον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος

Απελευθερώθηκε η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα