ΑΘΗΝΑ
02:02
|
05.10.2023
«Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ζωή ολόκληρη, για δικαιώματα πλήρη και για όνειρα γεμάτα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και πορείας για την 49η εξέγερση του Πολυτεχνείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απευθύνει το ΜέΡΑ25 τονίζοντας  τη δέσμευσή του για αγώνα «μαζί με την νεολαία, με την κοινωνία, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τα κινήματα, τον καθένα και την καθεμιά που δεν αποδέχεται μια ζωή υπάκουη, μια ζωή κομμένη και ραμμένη στα εκάστοτε “περιοριστικά μέτρα” της ολιγαρχίας, του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου καπιταλισμού, της νέα εξάρτησης, της λιτότητας και σε τελική ανάλυση της αναξιοπρέπειας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σαράντα εννέα χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών και φοιτητριών στο Πολυτεχνείο εναντίον της χούντας, τα συνθήματα της νεολαίας που έσωσε την τιμή αυτού του λαού, παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»: Ψωμί, για έναν λαό που διαρκώς στερείται το ψωμί και το βιός του. Παιδεία, για μια νεολαία που την ρίχνουν διαχρονικά στην ιδιωτική, ταξική εκπαίδευση αποκλείοντας μεγάλο μέρος της. Ελευθερία, για μια χώρα που παραμένει ανελεύθερη σε μεγάλο βαθμό μέσα από νέου τύπου εξαρτήσεις.

«Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ» βροντοφώναζαν ακόμα οι νέες και οι νέοι μας, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία που αγκάλιασε τους εξεγερμένους φοιτητές και τις εξεγερμένες φοιτήτριες, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Έξω κάθε παλιός και νέος ιμπεριαλισμός, κάθε εξάρτηση και υποδούλωση στην εκάστοτε σφαίρα επιρροής και στα κελεύσματα των παντός είδους τοποτηρητών.
Ο αγώνας μας σήμερα για δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιώματα, ισότητα και δικαιοσύνη, είναι και παραμένει διαρκής και ανυποχώρητος.

Σήμερα που η νέα γενιά και πάλι θέτει τα διαρκή αυτά προτάγματα στην προμετωπίδα του αγώνα της.

Σήμερα που η παρούσα μνημονιακή Κυβέρνηση, αυτή του κ. Μητσοτάκη η οποία λειτουργεί ως ντίλερ ολιγαρχικών συμφερόντων, επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας, χτίζοντας παράλληλα ένα νέο αυταρχικό, αστυνομικό κράτος, μαζί με ένα επιτελικό παρακράτος μέσα στην 12ετή Χρεοδουλοπαροικία, ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολη η περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας.

Σήμερα που βάλλονται πανταχόθεν από την δημόσια υγεία του λαού μας, μέχρι την δημόσια εκπαίδευση, τα εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη δημόσια συνάθροιση.

Σήμερα εντείνουμε τον αγώνα μας, μαζί με την νεολαία, με την κοινωνία, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τα κινήματα, τον καθένα και την καθεμιά που δεν αποδέχεται μια ζωή υπάκουη, μια ζωή κομμένη και ραμμένη στα εκάστοτε «περιοριστικά μέτρα» της ολιγαρχίας, του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου καπιταλισμού, της νέα εξάρτησης, της λιτότητας και σε τελική ανάλυση της αναξιοπρέπειας.

Σήμερα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ζωή ολόκληρη, για δικαιώματα πλήρη και για όνειρα γεμάτα.

Καλούμε όλες και όλους στις 16.30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στο πανό του ΜέΡΑ25 για να συμμετάσχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς και στις αντίστοιχες πορείες σε Θεσσαλονίκη στις 17.30 και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα