ΑΘΗΝΑ
10:39
|
26.04.2024
Η ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του οργανισμού Universities UK International.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στο Λονδίνο στην αρχή της ερχόμενης βδομάδας θα πραγματοποιήσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με σκοπό την προώθηση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, μετά την πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων 30 αμερικανικών πανεπιστημίων στην Αθήνα.

Μαζί της στην αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου, θα είναι οι πρυτάνεις τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό: Ο πρύτανης του μεγαλύτερου ελληνικού πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο πρύτανης του αρχαιότερου ΑΕΙ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής και ο πρύτανης ενός ΑΕΙ της περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του οργανισμού Universities UK International, που είναι αρμόδιος για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών πανεπιστημίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών, Χριστόφορο Πισσαρίδη και στη συνέχεια με Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς, με στόχο την παρουσίαση των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας και τις ευκαιρίες που άνοιξε ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ «Νέοι Ορίζοντες».

Στις συνεδριάσεις θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των σπουδαιότερων βρετανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων τα εξής πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κέιμπριτζ, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Queen Mary, University College London (UCL), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton και Warwick.

Την Τρίτη, η Κεραμέως θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία του Λονδίνου και στη συνέχεια θα συναντήσει τη Βρετανίδα ομόλογό της, Τζίλιαν Κίγκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα