ΑΘΗΝΑ
13:27
|
18.05.2024
Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές πέταξαν αλεύρι πάνω σε ένα σπορ αυτοκίνητο ζωγραφισμένο από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Άντι Γουόρχολ που εκτίθεται στο Μιλάνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές πέταξαν αλεύρι την Παρασκευή πάνω σε ένα σπορ αυτοκίνητο ζωγραφισμένο από τον Αμερικανό ποπ αρτ καλλιτέχνη Άντι Γουόρχολ που εκτίθεται στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ήταν η τρίτη φορά αυτόν τον μήνα που ακτιβιστές από την ομάδα Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) στόχευσαν εκθέσεις τέχνης.

Στις 4 Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές πέταξαν σούπα πάνω από ένα έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη και στις 15 Νοεμβρίου πέταξαν ένα μαύρο υγρό σε έναν πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη. Και τα δύο αριστουργήματα προστατεύονταν από γυάλινες κορνίζες και έμειναν άθικτα από την ασχημονία.

Το BMW Art Car έμοιαζε σαν να είχε σκεπαστεί από χιόνι μετά την δράση των ακτιβιστών.

Ο Γουόρχολ το ζωγράφισε το 1979, την ίδια χρονιά που συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα στο Λε Μαν στη Γαλλία, προτού τον βγάλουν από τον δρόμο και τον τοποθετήσουν σε μουσείο.

Οι ακτιβιστικές δράσεις υψηλού προφίλ της Ultima Generazione που στοχεύουν σε πιέσεις για αμεσότερες και δραστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη συνέπεσαν με τις συνομιλίες για το κλίμα στην Αίγυπτο.

Η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP27 έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, αλλά αναμένεται να λάβει παράταση καθώς οι εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες αγωνίζονται να συμφωνήσουν σε κοινές περιβαλλοντικές αποφάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα