ΑΘΗΝΑ
05:37
|
05.10.2023
Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι καμία αλκοολούχα μπίρα δεν θα πωλείται στους φιλάθλους στα γήπεδα του Κατάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι καμία αλκοολούχα μπίρα δεν θα πωλείται στους φιλάθλους στα γήπεδα του Κατάρ.

Η αναμενόμενη ανακοίνωση έρχεται δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κυριακής, το πρώτο που θα διεξαχθεί σε μια συντηρητική μουσουλμανική χώρα με αυστηρούς ελέγχους στο αλκοόλ, η κατανάλωση του οποίου απαγορεύεται στο κοινό.

«Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών της χώρας υποδοχής και της FIFA, ελήφθη απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας από την περίμετρο του γηπέδου FIFA World Cup 2022 του Κατάρ» δήλωσε εκπρόσωπος της FIFA σε ανακοίνωση.

«Η σκέψη ήταν ότι, για πολλούς φιλάθλους, η παρουσία αλκοόλ δεν θα δημιουργούσε μια ευχάριστη εμπειρία».

Η Budweiser, ένας μεγάλος χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αποκλειστικά δικαιώματα για την πώληση μπίρας στο τουρνουά, επρόκειτο να πουλήσει αλκοολούχα μπίρα εντός της περιμέτρου με πωλητήρια γύρω από τα οκτώ στάδια, τρεις ώρες πριν και μία ώρα μετά από κάθε παιχνίδι.

Ωστόσο, η ανατροπή αυτής της πολιτικής έρχεται μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, της Budweiser και στελεχών από την Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς του Κατάρ (SC), η οποία διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε η πηγή.

Το αλκοόλ θα συνεχίσει να σερβίρεται εντός των ζωνών φιλοξενίας του σταδίου, πρόσθεσε η πηγή.

Ερωτήματα έχουν αναδυθεί γύρω από τον ρόλο που θα έπαιζε το αλκοόλ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο από τότε που το Κατάρ κέρδισε τα δικαιώματα φιλοξενίας το 2010. Αν και δεν απαγορεύεται τελείως το αλκοόλ στην χώρα, όπως στη γειτονική Σαουδική Αραβία, η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους είναι παράνομη στο Κατάρ.

Οι επισκέπτες δεν μπορούν να φέρουν αλκοόλ στο Κατάρ, ακόμη και από το τμήμα αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου, και οι περισσότεροι δεν μπορούν να αγοράσουν αλκοόλ στο μοναδικό κατάστημα ποτών της χώρας. Το αλκοόλ πωλείται σε μπαρ σε ορισμένα ξενοδοχεία, όπου η μπίρα κοστίζει περίπου 15 δολάρια το μισό λίτρο.

Η Budweiser θα εξακολουθεί να πουλά αλκοολούχα μπίρα στο κύριο Fan Fest της FIFA στο κέντρο της Ντόχα, είπε η πηγή, όπου προσφέρεται για περίπου 14 δολάρια ανά μισή πίντα. Το αλκοόλ θα πωλείται επίσης σε ορισμένες άλλες ζώνες φιλάθλων ενώ άλλες είναι χωρίς αλκοόλ.

«Οι οπαδοί μπορούν να αποφασίσουν πού θέλουν να πάνε χωρίς να αισθάνονται άβολα. Στα γήπεδα, αυτό δεν συνέβαινε στο παρελθόν», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα