ΑΘΗΝΑ
09:35
|
01.06.2024
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το παιδί γνωρίζει το θήτη, που είτε είναι μέσα στην οικογένεια είτε είναι γνωστός του παιδιού, δηλαδή, μακρινός συγγενής, δάσκαλος, εκπαιδευτής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 256 παιδιά στην Κύπρο μέσα στο πρώτο 10μηνο τρέχοντος έτους κατάφεραν να βρουν το θάρρος και να καταγγείλουν τη σεξουαλική βία και κακοποίηση που υπέστησαν τα περισσότερα εντός στενού οικογενειακού ή συγγενικού περιβάλλοντος.

Σε σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Sigma ΤV από «Σπίτι του Παιδιού» στη Λευκωσία αναφέρθηκαν στοιχεία για τις κακοποιήσεις παιδιών που έπεσαν θύματα.

«Παρατηρούμε μέσα από τα στατικά στοιχεία που διατηρούμε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το παιδί γνωρίζει το θήτη. Αυτό σημαίνει είτε είναι μέσα στην οικογένεια είτε είναι γνωστός του παιδιού, δηλαδή, κάποιος μακρινός συγγενής, δάσκαλος, εκπαιδευτής» ανέφερε η διευθύντρια του ανθρωπιστικού τομέα, Άντρια Νεοκλέους.

Η ίδια εκτίμησε πως το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών παίρνει πλέον διαστάσεις μάστιγας.

Από το τέλος του 2017 που άρχισε τη λειτουργία του το «Σπίτι του Παιδιού» παραπέμφθηκαν σε αυτό για βοήθεια, στήριξη και καταγγελία 1.565 παιδιά, τα οποία υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση.     

«Ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο, οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι ή υποπτεύεται ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι σε ένα παιδί να το καταγγέλλει στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά», σημείωσε η Νεοκλέους.

Πρόσθεσε πως η ασφάλεια των παιδιών είναι ευθύνη όλων μας και ότι δεν αρκεί μόνο η τιμωρία των θυτών. «Πρέπει να προλάβουμε το κακό πριν γίνει. Δεν είναι αρκετό να συγκλονιστούμε και να θυμώσουμε για άλλη μια φορά» είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό στα Άνω Λιόσια

Νέα Υόρκη: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε πορεία για την Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Ήλιος και ζέστη σε όλη τη χώρα

Αιχμές Σκέρτσου για την περιουσία του Κασσελάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα