ΑΘΗΝΑ
18:30
|
08.05.2024
Το αμερικανικό Κογκρέσο, αργά ή γρήγορα, θα αναστείλει την «απερίσκεπτη υποστήριξη» του Κιέβου, προέβλεψε προέβλεψε ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό Κογκρέσο αργά ή γρήγορα θα αναστείλει την «απερίσκεπτη υποστήριξη» του Κιέβου, υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Η διάθεση των απλών Αμερικανών θα στραφεί σταδιακά προς έναν ρεαλισμό», προέβλεψε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Η δυσαρέσκεια θα συσσωρεύεται όσο το Κογκρέσο δεν αναστέλλει την απερίσκεπτη υποστήριξη στο εθνικιστικό καθεστώς της Ουκρανίας», τόνισε.

«Οι ΗΠΑ πάντα εγκαταλείπουν τους φίλους τους. Αυτό θα συμβεί – αργά ή γρήγορα – και αυτή τη φορά», προέβλεψε.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι το θέμα των χρημάτων για την Ουκρανία γίνεται τοξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βουλευτές απαιτούν ελέγχους για το πού πήγαν τα τεράστια κεφάλαια και πού θα πάνε τα νέα δεκάδες δισεκατομμύρια, που εξήγγειλε ο πρόεδρος Μπάιντεν, «που εύστοχα αποκαλείται αντιπρόεδρος της Ουκρανίας στο Καπιτώλιο», έγραψε.

«Δεν χρειάζονται ψευδαισθήσεις», πρόσθεσε όμως ο Μεντεβέντεφ κάνοντας λόγο για την ενίσχυση των Ρεπουμπλικανών στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές, «η τεράστια χρηματοδότηση για τη στρατιωτικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου θα συνεχιστεί καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ρωσοφοβικής συναίνεσης στις τάξεις της αμερικανικής πολιτικής ελίτ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα