ΑΘΗΝΑ
15:20
|
06.05.2024
Μια νεαρή Νιγηριανή καλλιτέχνιδα ξεκίνησε να μετατρέπει τα πλαστικά μπιτόνια σε πρόσωπα, τα οποία έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της τέχνης της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγαλώνοντας, η Νιγηριανή καλλιτέχνης Oluwajuwonlo Adeyemi είδε τη μητέρα της να πετάει μεγάλα πλαστικά βαρέλια με μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιούσε για την επιχείρησή catering που είχε στο Λάγος.

Απογοητευμένη στη σκέψη της προσθήκης απορριμμάτων σε αχανείς χωματερές σε μια πόλη όπου ανακυκλώνεται μόνο ένα μικρό μέρος των σκουπιδιών, η Adeyemi ξεκίνησε να μετατρέπει τα πλαστικά μπιτόνια σε πρόσωπα, τα οποία έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της τέχνης της.

Κόβει το πάνω μέρος του βαρελιού και το βάφει, χρησιμοποιώντας τη λαβή ως μακριά μύτη και το στρογγυλό άνοιγμα του πώματος ως στόμιο.

Οι πολύχρωμες μάσκες γίνονται τότε τα κεφάλια των πρωταγωνιστών στους πίνακές της, στους οποίους χρησιμοποιεί υλικά όπως ύφασμα και κορδόνι για να προσθέσει υφή και διαστάσεις.

«Αντί να ζωγραφίζω μόνο το πρόσωπο, ήθελα κάτι που να μπορώ να νιώσω, κάτι που να φαίνεται αληθινό… που θα φαίνεται αληθινό στους άλλους», είπε η Adeyemi μέσα από το στούντιό της.

Η 20χρονη φοιτήτρια μάρκετινγκ έχει εκθέσει δύο φορές στο Λάγος. Μερικά από τα κομμάτια της έχουν πουληθεί για πάνω από 1000 δολλάρια, όπως είπε.

Μέσω της δουλειάς της, η Adeyemi ελπίζει επίσης ότι το να επιστήσει την προσοχή στα πεταμένα βαρέλια λαδιού της μητέρας της θα ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη μείωση των απορριμμάτων.

«Όποτε τα πετάει, μας επηρεάζει και μολύνει το περιβάλλον μας», είπε, σημειώνοντας ότι η επαναχρησιμοποίηση των βαρελιών ήταν ένας τρόπος «να σταματήσει η ρύπανση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα