ΑΘΗΝΑ
21:24
|
18.04.2024
Μετά το τελεσίγραφο που έστειλε στους εργαζόμενους του Twitter που έφερε μαζικές αποχωρήσεις, ο Ίλον Μασκ έκλεισε τα γραφεία της πλατφόρμας το βράδυ της Πέμπτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Twitter από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο μεγιστάνας επιχειρηματίας, Ίλον Μασκ. Το απόγευμα της Πέμπτης έκλεισε ο ίδιος αιφνιδιαστικά τα γραφεία της εταιρείας, αποστέλλοντας ένα λακωνικό email στους χιλιάδες εργαζόμενους της πλατφόρμας το οποίο του ενημέρωνε ότι θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Το email που στάλθηκε στους εργαζόμενους δεν έδινε κάποια επιπλέον εξήγηση για αυτού τους είδους την κίνηση, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Συνεχίστε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού».

Η ανακοίνωση για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των γραφείων του Twitter έρχεται εν μέσω αναφορών ότι μεγάλος αριθμός προσωπικού παραιτήθηκε αφού ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ τους κάλεσε να δεσμευτούν για «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση» ή να φύγουν, δίνοντας τους μάλιστα συγκεκριμένη προθεσμία έως το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με εσωτερικό mail που εστάλη από τον Ίλον Μασκ στους εργαζόμενους του Twitter ο δισεκατομμυριούχος αναφέρει:

«Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα πρωτοποριακό Twitter 2.0 και να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα χρειαστεί να είμαστε εξαιρετικά σκληροπηρυνικοί», έγραψε ο Μασκ στο σημείωμα. «Αυτό θα σημαίνει να δουλεύουμε πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν τη βάση [για να παραμείνει κανείς]».

Σε ένα email προς το προσωπικό, ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμφωνήσουν με τη δέσμευση εάν θέλουν να παραμείνουν, ανέφερε η Washington Post. Όσοι εργαζόμενοι δεν δεσμευτούν μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών, είπε ο Μασκ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία είπε ότι θα απέλυε περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της.

Η σημερινή ανακοίνωση ότι το Twitter έκλεισε προσωρινά τα γραφεία του ήρθε εν μέσω ενδείξεων ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχουν πλέον επίσης παραιτηθεί καθώς δεν έχουν αποδεχτεί τους νέους όρους του Ίλον Μασκ.

Οι εργαζόμενοι έχουν στείλει tweet χρησιμοποιώντας το hashtag #LoveWhereYouWorked και ένα emoji χαιρετισμού για να δείξουν ότι αποχωρούν από την εταιρεία.

Ένας πρώην εργαζόμενος στο Twitter που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε: «Νομίζω ότι όταν η σκόνη καθαρίσει σήμερα, πιθανότατα θα μείνουν λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι». Πρόσθεσε ότι όλοι στην ομάδα τους είχαν απολυθεί.

«Ο μάνατζερ εκείνης της ομάδας και μετά ο δικός του μάνατζερ του απολύθηκε. Και μετά απολύθηκε ο μάνατζερ αυτού του μάνατζερ. Το άτομο παραπάνω ήταν ένα από τα στελέχη που απολύθηκαν την πρώτη μέρα. Άρα δεν έχει μείνει κανείς σε αυτήν την αλυσίδα διοίκησης».

Πριν πάρει τον έλεγχο του Twitter ο Μασκ, η εταιρεία είχε περίπου 7.500 άτομα προσωπικό. Η εταιρεία αναφέρθηκε επίσης ότι απασχολούσε χιλιάδες συμβασιούχους εργαζομένους, η πλειονότητα των οποίων θεωρείται ότι είχαν απολυθεί.

Ένα άλλο άτομο είπε ότι παραιτήθηκε παρόλο που ήταν έτοιμο να δουλέψει πολλές ώρες.

«Δεν ήθελα να δουλέψω για κάποιον που μας απείλησε μέσω email πολλές φορές ότι μόνο «οι εξαιρετικοί εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν εδώ», όταν δούλευα ήδη 60-70 ώρες την εβδομάδα», είπαν.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε διευθύνων σύμβουλος του Twitter μετά την εξαγορά της εταιρείας τον περασμένο μήνα έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες ότι το Twitter βρισκόταν στα πρόθυρα του κλεισίματος μετά την αποστολή του μηνύματος για το κλείσιμο των γραφείων του Twitter, ο Μασκ έγραψε στο Twitter:

«Οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν, οπότε δεν ανησυχώ πολύ».

Σε ξεχωριστές αναρτήσεις δημοσίευσε στο Twitter ένα emoji με κρανίο και χιαστί και ένα meme που δείχνει μια ταφόπλακα με το λογότυπο του Twitter πάνω της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα