ΑΘΗΝΑ
08:07
|
25.04.2024
Ο άνθρωπος που θησαύρισε από την καταναλωτική μανία των πελατών της Amazon, προτείνει τώρα συγκράτηση και περιορισμό αγορών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζεφ Μπέζος,  ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, Amazon, και ένας από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο σκέφθηκε σήμερα να δώσει μερικές συμβουλές προς τους πτωχούς Αμερικανούς καταναλωτές, προϊδεάζοντας για τον ερχομό νέας ύφεσης.

«Αν είστε ιδιώτες και σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεγάλη τηλεόραση, καλύτερα να κάνετε πίσω και να κρατήσετε αυτά τα μετρητά. Το ίδιο ισχύει και για αγορές ψυγείων, καινούργιων αυτοκινήτων κ.α. Απλώς βγάλτε λίγο ρίσκο από το τραπέζι».

Ερωτηθείς γιατί πρόσφερε συμβουλές προς τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις, απάντησε: «Αν δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε πολύ σύντομα».

Οι «νουθεσίες» ενός ανθρώπου με προσωπική περιουσία ύψους περί των 120 δις. δολαρίων που πλούτισε προσκαλώντας τους καταναλωτές να ξοδεύουν τεράστια ποσά χρημάτων προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, διάφορα σχόλια και αντιδράσεις. Ιδιαίτερα όταν η εταιρία του, Amazon, ξεκίνησε χτες τις μαζικές απολύσεις 10.000 υπαλλήλων, στο πλαίσιο μέτρων διατήρησης της κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων.

Πάντως, η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικών Πωλήσεων προβλέπει ότι αυτή την εορταστική περίοδο θα ξοδευτούν στις ΗΠΑ μεταξύ 942,6 δισ. και 960,4 δισ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση το τρίτο τρίμηνο του 2022 τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών των Αμερικανών ξεπέρασαν τα 930 δισεκατομμύρια δολάρια, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση την τελευταία 20ετία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα