ΑΘΗΝΑ
05:44
|
05.10.2023
Η υποκρισία και τα σκληρά παζάρια θα συνεχιστούν και αύριο. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ακόμη και εάν επιτευχθεί «συμφωνία», αυτή να μείνει στα χαρτιά...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μπίζνες για περισσότερη «πράσινη οικονομία» και μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής θα συνεχιστούν και αύριο, Σάββατο καθώς πήραν παράταση οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) στο Σαρμ ελ Σέικχ της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι κάλεσε τους συνέδρους να «αυξήσουν ταχύτητα στις διαπραγματεύσεις» ανησυχώντας για τις εκκρεμότητες σε μεγάλο αριθμό θεμάτων, όπως τα οικονομικά,  η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη, κ.α.

Η πρόταση της ΕΕ για τη δημιουργία «ταμείου απάντησης στις απώλειες και ζημίες» συνοδεύτηκε από αυστηρές προϋποθέσεις και όρους προκαλώντας τις αντιδράσεις αναπτυσσόμενων και αναδυόμενων οικονομιών.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ πίεσε ανοικτά την Κίνα να συμβάλει περισσότερο στην χρηματοδότηση ενός πιθανού «Ταμείου για τις Κλιματικές Καταστροφές» με το επιχείρημα πως ρυπαίνει και άρα οφείλει να πληρώσει.

 Η γνωστή Γαλλίδα διπλωμάτης Λοράνς Τουμπιανά, (από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας του Παρισιού του 2015) ζήτησε «σοβαρή πρόοδο» στα αιτήματα των φτωχών χωρών για αποζημιώσεις απέναντι στις καταστροφές που έχουν υποστεί λόγω κλιματικής αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Για να μην γίνει το Απαρτχάιντ στη Νέα Μέση Ανατολή η εναλλακτική της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Ο πόλεμος της Ε.Ε. στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκινά και επίσημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα