ΑΘΗΝΑ
21:27
|
18.04.2024
Η υποκρισία και τα σκληρά παζάρια θα συνεχιστούν και αύριο. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ακόμη και εάν επιτευχθεί «συμφωνία», αυτή να μείνει στα χαρτιά...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μπίζνες για περισσότερη «πράσινη οικονομία» και μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής θα συνεχιστούν και αύριο, Σάββατο καθώς πήραν παράταση οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) στο Σαρμ ελ Σέικχ της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι κάλεσε τους συνέδρους να «αυξήσουν ταχύτητα στις διαπραγματεύσεις» ανησυχώντας για τις εκκρεμότητες σε μεγάλο αριθμό θεμάτων, όπως τα οικονομικά,  η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη, κ.α.

Η πρόταση της ΕΕ για τη δημιουργία «ταμείου απάντησης στις απώλειες και ζημίες» συνοδεύτηκε από αυστηρές προϋποθέσεις και όρους προκαλώντας τις αντιδράσεις αναπτυσσόμενων και αναδυόμενων οικονομιών.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ πίεσε ανοικτά την Κίνα να συμβάλει περισσότερο στην χρηματοδότηση ενός πιθανού «Ταμείου για τις Κλιματικές Καταστροφές» με το επιχείρημα πως ρυπαίνει και άρα οφείλει να πληρώσει.

 Η γνωστή Γαλλίδα διπλωμάτης Λοράνς Τουμπιανά, (από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας του Παρισιού του 2015) ζήτησε «σοβαρή πρόοδο» στα αιτήματα των φτωχών χωρών για αποζημιώσεις απέναντι στις καταστροφές που έχουν υποστεί λόγω κλιματικής αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα