ΑΘΗΝΑ
23:09
|
12.05.2024
Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν την απεργία και τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ έχουν προγραμματιστεί απεργιακές κινητοποιήσεις και σε άλλους εργασιακούς κλάδους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι της Royal Mail θα πραγματοποιήσουν ακόμη έξι ημέρες απεργίας τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής των Χριστουγέννων, ως μέρος των τελευταίων κινητοποιήσεων για να πιέσουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Επικοινωνία (CWU) στην υπηρεσία θα πραγματοποιήσουν απεργία στις 9, 11, 14, 15, 23 και 24 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προγραμματισμένες απεργίες στις 24, 25 και 30 Νοεμβρίου, καθώς και την 1η Δεκεμβρίου. Σηματοδοτεί την τελευταία κινητοποίηση σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τις αμοιβές, τις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές συνθήκες και ακολουθεί παρόμοιες δράσεις από μέλη του συνδικάτου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορους τομείς φέτος, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των σιδηροδρόμων, των δικηγόρων ποινικού δικαίου και των λιμενεργατών, με τους μισθούς και τις συνθήκες στο επίκεντρο των περισσότερων διαφωνιών.

Οι απεργίες των ταχυδρομικών υπαλλήλων θα ενταχθούν σε άλλες που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο. Οι νοσηλευτές θα ανακοινώσουν επίσης ημερομηνίες απεργίας για τον επόμενο μήνα, εκτός εάν η κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία στο τραπέζι τις επόμενες πέντε ημέρες, σύμφωνα με τη διευθύνοντα σύμβουλο του Royal College of Nursing, Πατ Κάλλεν.

Η Πατ Κάλλεν έδωσε τελεσίγραφο στον υπουργό Υγείας, Στιβ Μπάρκλεϊ, σε πρόσφατη επιστολή της. Ζήτησε «επίσημες, λεπτομερείς διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές του NHS και την ασφάλεια των ασθενών».

Και πρόσθεσε: «Περίμενα τη σημερινή φθινοπωρινή δήλωση του καγκελάριου Τζέρεμι Χαντ πριν καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση παραμένει απροετοίμαστη να δώσει στα μέλη μου την υποστήριξη που χρειάζονται στη δουλειά και στο σπίτι».

Άλλοι εργαζόμενοι που έχουν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν οδηγούς λεωφορείων της εταιρείας Abellio στο Λονδίνο. Τα μέλη του Unite θα ξεκινήσουν την αρχική απεργία στις 22 Νοεμβρίου, με δύο ακόμη ημέρες στις 25 και 26 Νοεμβρίου και στη συνέχεια επτά ημέρες τον Δεκέμβριο.

Θα υπάρξουν επίσης περαιτέρω απεργίες στις εθνικές σιδηροδρομικές γραμμές και τα δρομολόγια του μετρό του Λονδίνου αργότερα αυτόν τον μήνα. Καμία δεν έχει ανακοινωθεί για τον Δεκέμβριο, αλλά το σωματείο εργαζομένων σιδηροδρόμων, ναυτιλίας και μεταφορών (RMT) έχει πρόσφατη εντολή από μέλη για περαιτέρω απεργίες μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαΐου του επόμενου έτους.

Ένας εκπρόσωπος της Royal Mail είπε: «Η προτίμησή μας είναι μια συμφωνία με την CWU, αλλά η αλλαγή που χρειαζόμαστε δεν είναι προαιρετική. Θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μια επίλυση αυτής της διαφοράς για τα μέλη τους και τη μακροπρόθεσμη υγεία της επιχείρησης, αντί να τη βλάψουν με την απεργία».

Ένας εκπρόσωπος της CWU είπε ότι η το σωματείο θέλει «μια διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων με την Royal Mail Group και θα συνεχίσει να δεσμεύει την εταιρεία προς αυτόν τον σκοπό… Αλλά οι υπεύθυνοι της Royal Mail πρέπει να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τα προς το ζην των ταχυδρομικών υπαλλήλων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα