ΑΘΗΝΑ
06:46
|
26.04.2024
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς όσο περνούν οι ώρες πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για βίαιες, κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών και εφήβων της οργάνωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φεύγει από τα χέρια της υποδιεύθυνσης ασφαλείας ανηλίκων η έρευνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά το μπαράζ καταγγελιών για σοβαρές κακοποιητικές συμπεριφορές, ψυχολογική και σωματική βία σε βάρος παιδιών και εφήβων που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Την έρευνα που αφορά επίσης και το πώς ακριβώς διέρρευσαν οι πληροφορίες για τις καταγγελίες, ανέλαβε η εισαγγελέα Ανηλίκων Πρωτοδικών Αθήνας έπειτα από παραγγελία του προϊσταμένου του εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου.

Η υπόθεση φαίνεται πως παίρνει καταιγιστικές διαστάσεις καθώς εντείνονται οι αποκαλύψεις σε διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από σημερινούς ενήλικες που είχαν ως παιδιά και έφηβοι ζήσει στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Αρκετοί από τους καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως ο ιδρυτής της οργάνωσης, πάτερ Αντώνιος, γνώριζε αλλά σιωπούσε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών και εφήβων που προέρχονταν από δυσλειτουργικές οικογένειες ή ήταν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών.

Σοβαρές καταγγελίες από τον περασμένο Αύγουστο

Μία τέτοια περίπτωση αποκαλύψεων για σοβαρές κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της οργάνωσης έγινε μέσα από ανάρτηση που έκανε ο πρώην εργαζόμενος στην ΜΚΟ, γυμναστής Χρόνης Χλίτσιος στο λογαριασμό του στο Facebook. Ο Χλίτσιος τον Αύγουστο είχε κάνει καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα του Βόλου για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών στην περιοχή Διμηνίου από ανθρώπους της ΜΚΟ με αποτέλεσμα να απολυθεί εκδικητικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση της οργάνωσης τότε επέλεξε να μην ερευνήσει την καταγγελία…

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε πλήθος σχολίων αλλά και αποκαλύψεων από άλλα θύματα βίας εντός δομών της ΜΚΟ.

Κάτω από την ανάρτηση του γυμναστή-παιδαγωγού στις 21 Αυγούστου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook υπάρχουν πολλές αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές και ξυλοδαρμούς από νέους που έζησαν στην οργάνωση με συνήθεις δράστες κάποιον Πασχάλη και Πέτρο.

Ο νόμος είναι νόμος, λέει ο Θεοδωρικάκος

Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» υποστηρίζοντας ότι ο «νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις και διακριτική μεταχείριση».

Προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.

Γι’ αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.

Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα